PRIVLAČNE NAGRADE NA OP V MARIBORU

V Mariboru bo od 17. do 19. februarja potekalo drugo odprto prvenstvo za člane in članice v letošnjem letu. Naj spomnimo, januarja je potekalo v Tenis centru Murska Sobota, zmage pa se je razveselil Aljaž Jeran.

Kaja Kadak Ocvirk (Foto:  Vid Ponikvar / Sportida)

Tenis Slovenija želi slovenskim tekmovalcem in tekmovalkam ponudi čim več možnosti igranja na domačih tleh. Zato bo v preostanku zimske sezone organizirala še dva takšna turnirja, ki imata poseben denarni sklad. Ta znaša 2000 evrov. S tem želi TS dvigovati raven nacionalnih tekmovanj, zato je v članski kategoriji uvedla prenovljeno razporeditev denarnega sklada, ki je koristna za večje število tekmovalk in tekmovalcev. To se že izkazuje kot pozitivno in pri TS verjamejo, da bo vsak tekmovalec našel prednost v tej novi, bolj razpršeni razdelitvi. Z veseljem sporočamo, da bomo tudi letos gostili članski teniški turnir z nagradnim skladom 2000 evrov pod okriljem TS. Verjamemo, da bo turnir uspešno izpeljan, predvsem pa, da bodo zadovoljni igralci in igralke. Infrastruktura in izkušnje pri organizaciji nam to omogočata, kar pomeni, da bomo to priložnosti skušali izkoristiti v korist tekmovalcev in tekmovalk,” je dejal organizator turnirja Aljaž Kos iz Teniškega kluba Branik.

Priložnost za povabilo na ITF WTT $15.000

Za vse članice letos TS uvaja posebno priložnost. Vsaka tekmovalka, ki bo nastopila na vsaj treh članskih tekmovanjih, se bo potegovala za povabilo za glavni turnir na enem izmed turnirjev ITF World Tennis Tour v Sloveniji, z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev.

Srečanje z idolom

Tekmovalkam pa TS dodaja še možnost potegovanja za izjemno nagrado. Vse igralke, ki bodo do septembra nastopile na katerem koli nacionalnem članskem tekmovanju, bodo sodelovale v žrebu za Meet & Greet z igralko iz glavnega žreba na WTA Zavarovalnica Sava. S tem bodo imele priložnost spoznati in preživeti nekaj časa z eno izmed vrhunskih profesionalnih teniških igralk v času mednarodnega teniškega spektakla v Sloveniji, ki bo potekal septembra. “V Tenis Sloveniji smo redno v stiku s klubi in se stalno trudimo, da bi omogočili članom in članicam igranje na domačih turnirjih visoke kakovosti. Na članskih turnirjih tako na primer zagotavljamo tudi fizioterapijo. Verjamemo pa, da smo z novo strukturo nagradnega sklada naredili članske turnirje še bolj privlačne in veselijo nas pozitivni odzivi s strani tekmovalcev. Ponosni smo, da lahko tekmovalkam ponudimo tudi potegovanje za posebne nagrade, kot sta povabilo za glavni turnir ITF World Tennis Tour dogodka in Meet & Greet z idolom na WTA. Verjamemo, da so ravno takšne priložnosti lahko odličen motivator, zato upamo, da bodo naša dekleta to izkoristila,” je rekla Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN / COO.