Prireditev Igrajmo tenis! znova navdušila otroke

V Ljubljanskem BTC Cityu je pretekli konec tedna potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše je obiskalo skoraj 130 otrok. Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

 Kot smo že vajeni se je prireditev začela s prisego športnikov, sodnikov, trenerjev in staršev. Predstavnik vseh štirih skupin je namreč prebral pravila fair playa.

Pričakovano je bilo največ prijavljenih pri najmlajših, v kategoriji mini tenis. Nastopilo je 43 tekmovalcev. Vsi so prejeli kolajne, rezultat pri njih namreč ni bil na prvem mestu. Igralo se je na čas, zmagovalcev in poražencev tako ni bilo, zato je bilo vzdušje na igrišču še toliko bolj sproščeno. “Na turnirju mi je bilo zelo všeč. Palačinke so bile zelo dobre, šla pa sem tudi na poslikavo obraza. Všeč mi je bilo tudi, da smo lahko risali. Na igrišču sem nabrala tri klinčke,” je dejala ena od najmlajših udeleženk, zadovoljni pa so prireditev zapuščali tudi starši. Identičen sistem tekmovanja je bil tudi v kategoriji midi tenis, kjer je bilo 38 nastopajočih.

Otroke sta pozdravila direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič in direktorica Atlantisa in Milleniuma Nataša Keršič Razinger, ki je bila navdušena nad tem, da prireditev v BTC City poteka že 7 let.

Ob tekmah pa so na prizorišču dogodka potekale še druge aktivnosti. Kar 8 ekip je nastopilo na teniški olimpijadi. Na prvem mestu je bil ekipni duh, pogumne otroke pa so spodbujali starši in trenerji. Tekmovali so v 4 različnih vajah, v dobrem vzdušju pa je bila najbolj spretna ena od dveh ekip TK Maja Matevžič. “Na olimpijado smo pripeljali dve ekipi. Skupno 14 otrok. Na tekmovanje smo odšli z mini busom, kar je bilo otrokom zelo všeč. Za olimpijado so otroci pridno trenirali, vsi so domov odšli navdušeni in z novo izkušnjo,” je dejal trener Benjamin Beliš iz TK Slovenj Gradec, dopolnili pa so ga otroci: ”Meni so bile najboljše palačinke,” je dejal eden, drugi pa: “Noro je bilo. Spoznali smo druge igralce in igralke. Všeč nam je bila tudi maskota Perskindol. Pa razdelili smo si nagrado.” Vsi so v en glas dejali, da pridejo tudi prihodnje leto.

Takoj zatem so se otroci preizkusili tudi kot pobiralci žog, kdo ve, morda bo kateri od njih že letos pobiral žoge na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Ob tem so sponzorji Tenis Slovenije pripravili številne aktivacije in nagradne igre.

Za pokale so tekmovali dečki in deklice v kategorijah 10 in 11 let, skupno je bilo v štirih kategorijah prijavljenih 43 otrok.

 • tenis 10, deklice:
  Pia Čresnik (RAVNE), 2. Lana Remištar (KLIF)
 • tenis 10, dečki:
  Jan Golovačuk Božič (TKVTA), 2. Maj Podkrajšek (ŠD_LOK)
 • tenis 11, deklice:
  Pia Čresnik (RAVNE), 2. Taja Žižek (ŽTKMB)
 • tenis 11, dečki:
  Maxim Vlaychev (LUKAKP), 2. Maj Košir (OL-LJ)

 

Vse, kar se je na dogajalo je skrbno dokumentirala Sportida