Pregled leta in zahvala | Tenis Slovenija

Spoštovani člani teniške družine, ko razmišljamo o preteklem letu smo hvaležni in ponosni, da smo del uspešne in srečne teniške družine. V letu 2023 smo pokazali predanost in strast, tako na kot tudi izven igrišča. Skupaj smo se veselili uspehov, skupaj smo premagovali izzive in skupaj smo poskrbeli, da smo ob koncu leta še bolj povezani. To se je pokazalo tudi med avgustovsko naravno nesrečo, ko so poplave razdejale tudi nekatere teniške klube.

Naše delovanje je bilo nadgrajeno v vseh pogledih. Najpomembnejša smer prizadevanj je razvoj vrhunskega tenisa. Ključnega pomena pri tem so naši izjemni tekmovalci in tekmovalke v vseh starostnih kategorijah. Napredovali smo tudi v ekipnih tekmovanjih, predvsem v pokalu Billie Jean King, kjer je Slovenija nastopila v polfinalu. Dosežki na igrišču so dokaz skupnega truda in ljubezni do športa, ki nas združuje. Hvala vsem tekmovalkam in tekmovalcem, trenerjem, funkcionarjem in vsakemu posamezniku, ki ste prispevali k našemu skupnemu uspehu.

Pomemben del poslanstva ostaja tudi investiranje v mlade obetavne športnike. Prepričani smo, da je podpora obetavnim tekmovalkam in tekmovalcem ključna za trajnostni uspeh naše velike družine. Naši obetavni igralci in igralke so naša največja naložba in naša naloga je, da jim omogočimo optimalne razmere za razvoj.

V letu 2023 smo se izkazali tudi na organizacijskem področju. Organizirali smo že tretji turnir WTA Zavarovalnica Sava, selitev v Ljubljano je bila zahtevna, a pogled na polne tribune v finalu je bil vreden vsega truda marljivih sodelavcev. Ob tem je TS skupaj z občinami in partnerskimi klubi organizirala kar 13 WTT turnirjev, v prihajajočem letu bo to število še večje. Povečalo se je število uvrščenih tekmovalcev na WTA in ATP lestvici, ravno tako tudi število kategoriziranih in registriranih športnikov, organizirani so tedenski reprezentančni treningi, povečalo se je število mladinskih mednarodnih turnirjev in še bi lahko naštevali. Prejeli smo tudi nagrado Mednarodne teniške zveze (ITF) za napredek v razvoju tenisa na področju organiziranosti, aktivnosti na mednarodnem parketu, številu mednarodnih turnirjev in tekmovalnih uspehov ter digitalizacije.

Iz srca se zahvaljujemo vsakemu posamezniku, ki je našo skupno zgodbo še nadgradil. Bodimo strpni med seboj. Bodimo s svojimi dejanji vir navdiha za sočloveka, saj nam le skupaj lahko uspe. Pred nami so nove priložnosti in izzivi in prepričani smo, da bomo združeni kot teniška družina še naprej stremeli k napredku.

Udobno se namestite in prelistajte Pregled leta z rezultati in fotografijami.

Želimo vam uspešno leto 2024 in bodimo povezani.