Ponoči na OP Avstralije začenja Marino Kegl

Slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl bo ponoči začel nastope na drugem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu za gluhe tenisače, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja. Osemindvajsetletni Kegl bo tekmovanje začel proti Francozu Olivierju Graveju.

Tenisač iz Murske Sobote ter njegov oče in trener Darko Kegl sta minuli vikend prispela v Avstralijo, te dni pa izkoristila za trening, prilagajanje na časovno razliko in pogoje.

Žreb je osem povabljenih igralcev na OP razdelil v dve predtekmovalni skupini. Marino je bil izžreban v skupino A. Po dvoboju s Francozom, ki bo na sporedu ob polnoči po slovenskem času, se bo čez nekaj ur pomeril še proti Britancu Esahu Hayatu. Za tem ga v soboto čaka še Indijec Prithvi Sekhar.

Po najboljša dva iz vsake skupine bosta napredovala v polfinale, ostali bodo igrali za razvrstitve od petega do osmega mesta.

“Rad bi igral vsaj tako kot lani. Povabljenih je osem igralcev, konkurenca bo huda,” pred začetkom tekmovanja sporoča Marino. Ta je pred odhodom v Avstralijo treniral v Mariboru.

Letos ga čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi tenisači pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.