Pomlajeni Slovenci odhajajo v Črno Goro po napredovanje

Slovensko moško reprezentanco od 19. do 22. junija čakajo dvoboji v tretji regionalni skupini Davisovega pokala. Tekmovanje bo potekalo v Ulcinju v Črni gori, nastopalo pa bo 7 reprezentanc. Žreb bo v torek.

Slovenska izbrana vrsta pripravljena na obračun s Črnogorci. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Slovenci so v zadnjih dneh opravili nekaj skupnih treningov, večina pa je nastopala tudi na prvih letošnjih turnirjih serije WTT v Sloveniji. Kapetan Grega Žemlja je še pomladil ekipo, tako da je najizkušenejši 20-letni Bor Artnak, ki je na omenjenih turnirjih igral v finalu in polfinalu. Poleg Artnaka je Grega Žemlja vpoklical še Sebastiana Dominka, Matica Križnika, Žigo Šeška in Jana Kupčiča.

“Vse je potekalo po nekakšnem ustaljenem ritmu. Prvič nastopamo v tretji regionalni skupini. Priprave smo kljub zahtevnemu vremenu opravili. Ekipa je že skupaj, prvič pa je med nami tudi 15-letni Žiga Šeško. Ekipo širimo in hkrati pomlajujemo. Z optimizmom zremo v prihodnost, najprej pa moramo zapustiti tretjo skupino. S to ekipo imam visoke cilje. Kakovost moramo pokazati na igrišču. Verjamem, da jo imamo. Po turnirjih WTT imam mešane občutke. Sem tak, da nisem vedno zadovoljen, saj vem, da so fantje sposobni več. Seveda pa so bile tudi pozitivne stvari. Vesel sem, da so takšni turnirji v Sloveniji. Vem pa, da so fantje lahko na takšnih turnirjih še boljši. So pa takšni turnirji odskočna deska za naprej. Zdaj pa nas čaka reprezentanca, glede na prijave v drugih reprezentancah imamo vlogo prvih nosilcev. Verjamem, da smo kakovostnejši od ostalih. Bi pa omenil Črno goro, ki si jo verjetno nobena reprezentanca ne želi za tekmeca,” je dejal Žemlja.

Fotogalerija z novinarske konference (Sportida) – kliknite za prevezavo

Tri ekipe bodo nastopale v eni skupini, med njimi bo najverjetneje Slovenija, v drugi skupini pa bodo igrale štiri reprezentance. Poleg Slovenije bodo nastopile naslednje države: Azerbajdžan, Ciper, Kosovo, Moldavija, Črna gora in Severna Makedonija. Napredovale bodo 3 države. Obe najboljši v skupini in zmagovalec dvoboja drugouvrščenih ekip v skupini.