Pomlajena slovenska teniška reprezentanca v Črno goro po napredovanje

Slovensko moško reprezentanco od 19. do 22. junija čakajo dvoboji v tretji regionalni skupini Davisovega pokala. Tekmovanje bo potekalo v Ulcinju v Črni gori, nastopalo pa bo sedem reprezentanc. Žreb bo v torek, je v sporočilu za javnost zapisala Teniška zveza Slovenije (Tenis Slovenija).

Slovenci so v zadnjih dneh opravili nekaj skupnih treningov, večina pa je nastopala tudi na prvih letošnjih turnirjih serije WTT v domovini. Kapetan Grega Žemlja je še pomladil ekipo, tako da je najbolj izkušen 20-letni Bor Artnak, ki je na omenjenih turnirjih igral v finalu in polfinalu.

Poleg Artnaka je Žemlja vpoklical še Sebastiana Dominka, Matica Križnika, Žigo Šeška in Jana Kupčiča.

“Vse je potekalo po ustaljenem ritmu. Prvič nastopamo v tretji regionalni skupini. Priprave smo kljub zahtevnemu vremenu opravili. Ekipa je že skupaj, prvič pa je med nami tudi 15-letni Žiga Šeško. Ekipo širimo in hkrati pomlajujemo. Z optimizmom zremo v prihodnost, najprej pa moramo zapustiti tretjo skupino. S to ekipo imam visoke cilje,” je najprej v izjavi za krovno domačo zvezo poudaril Žemlja.

“Kakovost moramo pokazati na igrišču. Verjamem, da jo imamo. Po turnirjih WTT imam mešane občutke. Sem tak, da nisem vedno zadovoljen, saj vem, da so fantje sposobni več. Seveda pa so bile tudi pozitivne stvari. Vesel sem, da so takšni turnirji v Sloveniji. Vem pa, da so fantje lahko na takšnih turnirjih še boljši. So pa ti vseeno odskočna deska za naprej,” je še dodal selektor.

Glede na prijave v drugih reprezentancah Žemlja sprejema vlogo prvih nosilcev. “Verjamem, da smo kakovostnejši od ostalih. Bi pa omenil Črno goro, ki si je verjetno nobena reprezentanca ne želi za tekmeca,” je še zaključil 37-letni Žemlja.

V Ulcinju bodo tri ekipe nastopale v eni skupini, med njimi bo najverjetneje Slovenija, v drugi skupini pa bodo igrale štiri reprezentance. Poleg Slovenije in domačinov bodo nastopile še izbrane vrste Azerbajdžana, Cipra, Kosova, Moldavije in Severne Makedonije.

Iz tretje regionalne skupine bodo napredovale tri države, obe najboljši v skupini in zmagovalec dvoboja drugouvrščenih ekip.