Pokal BJK: Slovenke že trenirajo v Medvodah

Slovensko žensko teniško reprezentanco od 7. do 12. novembra čaka nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Danes je v Medvodah začela s pripravami, v četrtek igralke čaka novinarska konferenca, v soboto pa odhod v Sevillo.

 

Team Slovenia (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek, 7. novembra, bodo tekmice naših Avstralke, v petek, 10. novembra, pa Slovenke čaka še reprezentanca Kazahstana. V polfinale se uvrstijo zmagovalke skupine.

Selektor Andrej Kraševec je v ekipo vpoklical  Tamaro Zidanšek (98. WTA), Kajo Juvan (102. WTA), Veroniko Erjavec (199. WTA), Nino Potočnik (529. WTA) in Elo Nalo Milič (1035. WTA).

“Super sem. Zadovoljna sem, da lahko igram. Stanje z ramo se je izboljšalo, upam, da bo tako tudi ostalo. Danes je bil prvi trening, vsi smo navdušeni, upam, da se bomo dobro pripravili na tekmovanje. V Sevillo gremo lahko brez pričakovanj. Ekipe, ki so tam so zelo močne. Tja bomo odpotovale s pozitivnim razmišljanjem. Na ekipnih tekmovanjih se lahko zgodi marsikaj. Vemo, da imamo možnosti za uspeh. Naredili bomo vse, da izpolnimo naš cilj. Ob tem pa ne smemo pozabiti na pozitivno vzdušje,” je rekla Tamara Zidanšek, ki je morala na zadnjem turnirju predati dvoboj zaradi bolečin v rami.

“Vzdušje je super. Počasi se pripravljam na tekmovanje. Verjamem, da bom do začetka v odličnem stanju. Smo dobra ekipa, ves čas se zabavamo, verjamem, da bomo imeli lep teden. Na tekmovanje odhajamo z željo po čim boljšem rezultatu. Čakajo nas dobre igralke. S skupinskim duhom smo lahko uspešne,” je rekla Kaja Juvan, ki se počasi pobira po bolezni, zaradi katere je predčasno končala azijsko turnejo.

“Počutim se dobro. Vzdušje je super. Prvi dan je končan. Mislim, da smo se že ujeli in veselim se nadaljevanja priprav. To bo zame nova izkušnja. Prvi cilj je dobro vzdušje, da smo ekipa. In potem lahko ciljamo sproščeno na dober rezultat,” je rekla novinka v reprezentanci Veronika Erjavec.

Na zaključnem turnirju pokala BJK si slovenske igralke želijo tudi podporo navijačev, turistična agencija Kompas pripravila posebne ugodnosti. Hkrati pa vas očarljiva Sevilla, mesto strasti in čudovitih razgledov, čaka, da jo raziskujete.