Pokal BJK: Od Bratislave do Seville

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo čez en mesec nastopila v finalu kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Slovenija bo igrala s Slovaško, selektor Andrej Kraševec pa je danes objavil spisk igralk, na katere računa v Bratislavi. V reprezentanci so Tamara Zidanšek (117. WTA), Veronika Erjavec (188. WTA), Pia Lovrič (531. WTA), Nina Potočnik (632. WTA) in Ela Nala Milić (774. WTA). 

Slovenija bo gostovala na Slovaškem. (Foto: Sportida)

Dvoboj bo 12. in 13. aprila potekal v Bratislavi, v primeru zmage pa bo Slovenija še drugo leto zapored igrala na svetovnem prvenstvu za ženske. Naj spomnimo, lani so Slovenke nastopile v polfinalu, kar je bil največji uspeh slovenskega ekipnega tenisa. Od Slovenije je bila nato boljša Italija, ki je v finalu izgubila s Kanado.

Na Slovaškem ne bo nastopila Kaja Juvan, ki zaradi slabšega počutja v zadnjem času ne igra.

“Kajo bomo zelo pogrešali, saj je bila redna članica ekipe od leta 2017 naprej. Priigrala nam je številne pomembne zmage, njen odnos do reprezentance je bil vedno nekaj posebnega. A me njena odsotnost ne skrbi, imamo dobro ekipo, ki se lahko še drugo leto zapored uvrsti na zaključni turnir. Vsi se dobro spominjamo, kako uspešni smo bili v letu 2023. Zavedamo se, da imamo lepo priložnost za nov nastop med elito. Naj povem, da bomo imeli 5. aprila novinarsko konferenco, 8. aprila pa odpotujemo v Bratislavo,” je rekel kapetan Andrej Kraševec, ki je reprezentanco prevzel leta 2015.

Slovaška ima trenutno eno igralko v prvi stoterici na lestvici WTA, to je Anna Karolina Schmiedlova, ki je na 69. mestu.