Pokal BJK: Na Slovaškem dober odpor Ele Nale Milić in Veronike Erjavec proti favoriziranim domačinkam

Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila oba dvoboja prvega dne kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King s Slovaško. Ela Nala Milić je klonila z 0:2, Veronika Erjavec pa je tekmici priznala premoč šele po skoraj dveh urah igre in treh nizih.

Ela Nala Milić proti izkušenejši Schmiedlovi zbrala 7 iger. (Foto: ITF)

Slovakinje so v Bratislavi upravičile vlogo favoritinj. Anna Karolina Schmiedlova, 689. igralka na svetovni računalniški lestvici, je ugnala skoraj 750 mest nižjeuvrščeno Elo Nalo Milić s 6:4 in 6:3, Viktoria Hrančakova, 146., pa je bila boljša od Veronike Erjavec, 203., s 6:1, 5:7 in 6:3.

Slovakinje za napredovanje na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc v pokalu BJK, kjer se je Slovenija lani v Sevilli prebila do polfinala, potrebujejo še eno točko iz preostalih treh sobotnih dvobojev.

Ob 12. uri bo najprej na sporedu obračun prvorangiranih igralk Anne Karoline Schmiedlove in Veronike Erjavec. Če si Slovakinje zagotovijo tretjo točko, sledi zgolj revialna tekma dvojic, ob zmagi Veronike Erjavec pa bo še eno priložnost verjetno dobila 18-letna Ela Nala Milić.

* Bratislava, kvalifikacije za zaključni turnir pokala BJK,

Slovaška – Slovenija 2:0

Anna Karolina Schmiedlova – Ela Nala Milić 6:4, 6:3
Viktoria Hrunčakova – Veroniko Erjavec 6:1, 5:7, 6:3

– sobota, 13. april (začetek 12.00):
Anna Karolina Schmiedlova – Veroniko Erjavec
Viktoria Hrunčakova – Ela Nala Milić
Viktoria Hrunčakova/Tereza Mihalikova – Pia Lovrič/Nina Potočnik

Vir: STA