Ostapenko zmagovalka turnirja WTA v Adelaide

Latvijka Jelena Ostapenko je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Adelaide z nagradnim skladom 842.870 evrov. V finalu je premagala Rusinjo Darjo Kasatkino s 6:3, 6:2. Šestindvajsetletna Ostapenko je osvojila sedmi naslov na turnirjih WTA.

Šesta nosilka Ostapenko je v polfinalu premagala Jekaterino Aleksandrovo iz Rusije, Kasatkina pa je napredovala brez boja, saj je druga nosilka Američanka Jessica Pegula dvoboj predala.

Pegula, peta igralka sveta, je polfinalni dvoboj predala, potem ko je staknila virozo. Že pred tem je Kasatkina dobila četrtfinalni dvoboj brez boja, ko je četrtfinale predala Nemka Laura Siegemund.

Kasatkina, 15. igralka na svetu, je doslej osvojila šest turnirjev WTA, lani je v Adelaide izgubila v finalu proti Belindi Benčič iz Švice.

Tudi Ostapenko, 12. igralka na lestvici WTA, je v finalu skušala osvojiti sedmi naslov v karieri, kar ji je tudi uspelo. To je bil njen prvi finale na turnirjih v Avstraliji med posameznicami. Leta 2017 je v Franciji osvojila doslej svoj edini turnir za veliki slam v karieri v posamični konkurenci.

* Adelaide, WTA (842.870 evrov):
– finale:
Jelena Ostapenko (Lat/6) – Darja Kasatkina (Rus) 6:3, 6:2.