Okoljevarstveni protesti ustavili igranje dveh tekem v Rimu

Okoljski protestniki so danes prekinili dva obračuna na teniških turnirjih masters ATP in WTA v Rimu, potem ko so vdrli na igrišča v italijanski prestolnici, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Aktivisti podnebne skupine Ultima Generazione (Zadnja generacija) so vdrli na igrišče Pietrangeli, kjer je Američanka Madison Keys v dvoboju osmine finala ženskega mastersa s 6:2 in 3:1 vodila proti Romunki Sorani Cirstea.

V oranžnih jopičih so na igrišče vrgli tekočino in raztrosili konfete, preden jih je odstranilo varnostno osebje.

Dve osebi sta vdrli tudi na sosednje igrišče 12, kjer se je odvijal obračun moških dvojic. Aktivisti so tudi na ttem igrišču vrgli tekočino in potrosili konfete.

Organizatorji so evakuirali tribune in čakali na prihod policije, saj je po besedah tiskovnega predstavnika turnirja vsaj ena oseba skušala prilepiti noge na tla tribun, da bi upočasnila svojo odstranitev. Tekma dvojic se je kmalu po 13. uri nadaljevala.

Masters v Rimu se zdaj nadaljuje, Keys je v dveh nizih s 6:2 in 6:1 odpravila Cirsteo. Poslovila pa se je Japonka Naomi Osaka, izločila jo je sedma igralka sveta Zheng Qinwen iz Kitajske s 6:2 in 6:4.

Popoldne bosta v Rimu nastopili tudi prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek in druga na svetovni jakosti lestvici Arina Sabalenka iz Belorusije.