Odzivi po državnih prvenstvih U12 in U16: Prvak Mark Bečirovič Novak čestital tudi tekmecu, Beti Butina Jazbec o iskanju pravih rešitev

V Mariboru, na igriščih TK Branik Maribor in ŽTK Maribor, sta prejšnji teden potekali državni prvenstvi do 12 in 16 let. S tem so se zaključila poletna prvenstva v mladinski konkurenci. Kot zadnje bo na vrsti DP v članski kategoriji. Potekalo bo na TK Branik, z začetkom v sredo, 19. junija 2024, sofinanciranje tekmovalnega programa pa znaša kar 3000 evrov.

Državna prvaka Mark Bečirovič Novak in Beti Butina Jazbec. Ter podprvaka Liam Lugarič Kotnik in Eva Šifkovič.

Državna prvaka do 12 let sta postala Jan Miklavžin (TK-VE) in Tita Eva Lunder (RAFA). Po napetem finalnem dvoboju med Ianom Suljićem (TABRE) in Janom Miklavžinom je zmago z 2:1 slavil Miklavžin. Dvoboj je trajal skoraj tri ure. Ian Suljić je postal prvak v konkurenci dvojic, kjer je igral skupaj z Lovrom Marinčičem (OL-LJ). Pri deklicah je prvakinja med posameznicami in v igri dvojic postala Tita Eva Lunder, ki je v dveh nizih premagala Taro Milanović (TR-KR). Do finala je Lunderjeva tekmicam prepustila le 7 iger.

Državna prvaka do 16 let sta postala Beti Butina Jazbec in Mark Bečirovič Novak. Pri dekletih je največ pokazala Beti Butina Jazbec (ŽTKMB), ki je v polfinalu premagala 1. nosilko, Saro Mihelčič (TK-CC), v finalu pa Evo Šifkovič (TR-KR). “Vesela sem, da sem pokazala dobro igro. Tu mislim na celoten teden. Sicer ni bilo vse idealno, ampak sem iskala rešitve. In to je najbolj pomembno. Razmere za igro so bile dobre. Bilo je sicer vroče, ampak meni to ustreza. Vesela sem, da sem postala državna prvakinja,” je rekla Beti Butina Jazbec.

Pri fantih sta se v finalu pomerila predstavnika ŽTK Maribor, v treh nizih si je naslov državnega prvaka priigral 1. nosilec Mark Bečirovič Novak, ki je bil s 4:6, 6:1, 6:4 boljši od Liama Lugariča Kotnika. “Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Rad bi se zahvalil družini, trenerjem in vsem, ki so me podpirali na turnirju. Zahvala tudi organizatorju, ki je pripravil lepo tekmovanje. Čestitke tudi tekmecu, ki je odigral dobro tekmo. Boljše kot na zadnji medsebojni tekmi. Gremo naprej po nove zmage,” je rekel Mark Bečirovič Novak.

Državna prvaka – Jan Miklavžin in Tita Eva Lunder. Ter državna podprvaka Ian Suljić in Tara Milanović.

“V imenu TS bi želela čestitati vsem novim poletnim državnim prvakom in prvakinjam za prikazano igro in osvojeni naslov. Nastop kot tudi organizacija državnega prvenstva je izjemna čast, zato je bilo čudovito videti tako velik odziv med tekmovalci. Kot izredna dodana vrednost pa verjamemo, da so tudi denarna sredstva za najboljše, kjer je TS letos ponovno najboljšim v kategorijah do 14, 16 in 18 let namenila skupaj kar 6000 evrov za financiranje njihovega individualnega tekmovalnega programa. Kot nacionalna panožna zveza si nenehno prizadevamo zagotoviti najboljše možne razmere tako za tekmovalce kot tudi organizatorje in sodnike. Na tem mestu bi se želela zahvaliti vsem organizatorjem za trud, predanost in odlično izpeljavo turnirjev. Zahvala pa gre tudi vrhovnim sodnikom in sodnikom na stolih za prizadevnost in strokovno opravljeno delo. Verjamemo, da lahko le v slogi in s sodelovanjem še naprej pozitivno vplivamo na razvoj našega športa,” je po prvenstvih dejala Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN.

Državno prvenstvo U12 – deklice
(TK Branik, pesek)

Finale: Lunder T. E. – Milanović T. 7 : 5, 6 : 1.

Državno prvenstvo U12 – deklice dvojice
(TK Branik, pesek)

Finale: Lunder T. E./Sarhatlić L. – Bohorič B./Pegam A. 3 : 6, 6 : 4, 10 : 8.


Državno prvenstvo U12 – dečki
(TK Branik, pesek)

Finale: Miklavžin J. – Suljić I. 3 : 6, 7 : 6(6), 7 : 6(5).

Državno prvenstvo u12 – dečki dvojice
(TK Branik, pesek)

Finale: Marinčič L./Suljić I. – Komočar D./Miklavžin J. 6 : 3, 4 : 6, 10 : 7.


Državno prvenstvo U16 – fantje
(ŽTK Maribor, pesek)

Finale: Bečirovič Novak M. – Lugarič Kotnik L. 4 : 6, 6 : 1, 6 : 4.

Državno prvenstvo U16 – dvojice fantje

Finale: Pečovnik J./Semenič P. – Bobovnik M./Winterleitner M. 6 : 1, 6 : 2.


Državno prvenstvo U16 – dekleta
(ŽTK Maribor, pesek)

Finale: Butina Jazbec B. – Šifkovič E. 6 : 4, 6 : 1.

Državno prvenstvo U16 – dvojice dekleta

Finale: Šifkovič E./Yaneva V. – Butina Jazbec B./Butina Jazbec L. 7 : 5, 7 : 6(2)