Odzivi: Državna prvakinja Petja Drame uresničila cilj, Jeran z mislimi že pri mednarodnih turnirjih

V TK Maribor Branik je pretekli konec tedna potekalo člansko državno prvenstvo. Najboljša sta bila Petja Drame in Aljaž Jeran. Iz naslova sofinanciranja tekmovalnega programa se je na poletnem članskem državn em prvenstvu med tekmovalce in tekmovalke razdelilo kar 3000 evrov, avgusta pa bo potekal turnir s sofinanciranjem kar 5000 evrov.

Na državnem prvenstvu sta največ pokazala Petja Drame in Aljaž Jeran.

Pri članih sta se v finalu pomerila prvi nosilec Aljaž Jeran (TR KR) in tretji nosilec Marsel Žnuderl (ŽTKMB). Zmago je v dveh nizih slavil Jeran, ki je tako znova postal državni prvak, to mu je namreč uspelo tudi na zadnjem zimskem DP. Na celotnem turnirju tekmecem ni oddal niti enega niza, zabeležil je štiri prepričljive zmage. “Sem zelo zadovoljen. Boljše ne bi moglo biti. Stopnjeval sem svojo igro, prav v finalu sem odigral najboljše. Finale je bil naporen. Na koncu se mi je izšlo. Za mano je lep teden. Zdaj me čaka liga, potem pa futures turnirji, ki so moj glavni cilj,” je rekel Jeran.

Pri članicah je največ pokazala Petja Drame (ŽTKMB), ki je v finalnem obračunu premagala prvo nosilko Ano Lanišek (TR KR). Rezultat je bil 6:2 in 6:0. Drametova je na turnirju prikazala izjemno in suvereno igro, odlično pa je nastopala tudi Laniškova. “Moj cilj je bila zmaga. Vesela sem, da mi je ta cilj uspelo uresničiti. Z nastopi sem zelo zadovoljna, uspelo mi je stopnjevati igro in pripravljenost. Zahvala gre tudi organizatorjem in pa Ani za finalni nastop. V ZDA mi je dobro. Veliko treniramo. Je pa zelo naporno. Lepo je priti domov. To je nekaj najlepšega. S celotnim tednom sem zelo zadovoljna in komaj čakam nadaljevanje sezone. Najprej me čaka ligaško tekmovanje, potem pa sledijo turnirji serije WTT v Sloveniji,” je rekla Petja Drame.

V konkurenci dvojic sta pri članih državna prvaka Jaka Protič Žakelj (BR MB) in Maj Tomac (BR MB), pri članicah pa sta državni prvakinji Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Lija Mumlek (ŽTKMB).

Na 2. mestu sta državno prvenstvo končala Marsel Žnuderl in Ana Lanišek.

Ob tem Tenis Slovenija vabi tudi na naslednja članska tekmovanja. Od 5. do 7. julija bo s sofinanciranjem 2000 evrov potekalo tekmovanje OP Slovan Ljubljana, od 6. do 8. septembra pa OP Polzela na Cokan TA, sofinanciranje pa bo znašalo kar 5000 evrov. “Iskreno čestitamo vsem zmagovalcem in podprvakom poletnega članskega državnega prvenstva! Vaši dosežki so plod izjemne predanosti, trdega dela in športnega duha. Posebno zahvalo namenjamo organizatorju TK Branik Maribor, kjer so s profesionalnostjo in predanostjo poskrbeli, da je tekmovanje potekalo brezhibno. Prav tako pa hvala tudi sodnikom, ki so svoje delo opravili z veliko mero strokovnosti. Iz naslova sofinanciranja tekmovalnega programa se je na poletnem članskem državnem prvenstvu med tekmovalce in tekmovalke razdelilo kar 3.000 kar verjamemo, da je pomembna spodbuda za vse udeležence, da nadaljujejo svojo pot k vrhunskim dosežkom. Še enkrat iskrene čestitke vsem in veliko sreče na prihodnjih tekmovanjih,” je rekla Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa ITF WTN.