Nemčija in Poljska v finalu teniškega pokala United

Nemčija in Poljska sta finalistki teniškega pokala United. V Sydneyju je najprej Poljska proti Franciji polfinale dobila s 3:0 v dvobojih, nato je Nemčija z 2:1 ugnala gostiteljico Avstralijo.

Olimpijski zmagovalec Alexander Zverev in Laura Siegemund sta Nemčiji priigrala odločilno točko v mešanih dvojicah, v katerih sta s 7:6 (2), 6:7 (2) in 15:13 po podaljšani igri ugnala Storm Hunter in Matthewa Ebdena.

Pred tem je najprej Alex De Minaur, 12. igralec ATP lestvice, s 5:7, 6:3 in 6:4 premagal sedmega s svetovne lestvice Zvereva. Izenačila je 35-letna Angelique Kerber, ki se vrača po porodu. Ajlo Tomljanović, ki ni med prvo dvestoterico lestvice WTA, je ugnala s 4:6, 6:2 in 7:6 (7).

Veliko manj dela je imela v polfinalu Poljska, saj sta posamični partiji dobila prva igralka sveta Iga Swiatek, ki je ugnala Carolino Garcio s 4:6, 6:1 in 6:1, in Hubert Hurkacz.

Ta je premagal Adriana Mannarina s 6:3 in 7:5. Potem sta v paru priložnost dobila Katarzyna Kawa in Jan Zielinski, ki sta s 6:3 in 6:3 tretjo točko poljski priborila v dvoboju z Elixane Lechemio in Edouardom Rogerjem Vasselinom.