Naomi Osaka prvič po letu 2020 v pokalu Bilie Jean King

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Naomi Osaka bo v petek prvič po 15 mesecih odsotnosti zaradi materinstva nastopila v pokalu Bilie Jean King. Reprezentanci Japonske bo namreč pomagala v dvoboju z reprezentanco Kazahstana.

Japonka je od svoje vrnitve doslej zaigrala na petih turnirjih, a na nobenem ni prišla dlje od četrtfinala. Na turnirju v Miamiju prejšnji mesec je v tretjem krogu izpadla proti Francozinji Caroline Garcia.

Navkljub omenjenemu dejstvu Floride ni zapustila nezadovoljna, saj je po njenem mnenju v drugem krogu proti Ukrajinki Jelini Svitolini odigrala enega najboljših dvobojev, odkar se je vrnila na teniška igrišča.

Njen napredek je viden tudi na lestvici WTA, na kateri je z 893. mesta napredovala na 193.

Dvoboj med Japonsko in Kazahstanom bo potekal v Tokiu. “V Tokio se vračam, ker želim navijačem pokazati, da sem dozorela kot igralka. Ko sem bila mlajša, sem skušala reševati nemogoče udarce, medtem ko je danes moja igra nekoliko bolj taktična,” je za spletni portal France24 povedala Osaka. Ob tem je še dodala, da si želi nastopiti tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu.

Po poročanju več tujih medijev za gostujočo reprezentanco ne bo nastopila njihova prva zvezdnica Jelena Ribakina, ki je prejšnji mesec izgubila v finalu turnirja v Miamiju, kjer je bila od nje boljša domačinka Danielle Collins.

Zmagovalec dvoboja med Kazahstanom in Japonsko se bo uvrstil v finale kvalifikacij, ki bodo novembra v Španiji.