Nadal zaradi nove poškodbe brez nastopa na OP Avstralije

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal mora zaradi poškodbe odpovedati nastop na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, je 37-letnik z Majorke zapisal na Instagramu. Nadal se je po skoraj letu dni nedavno vrnil v avstralskem Brisbanu in tam izpadel v četrtfinalu.

Po porazu proti Avstralcu Jordanu Thompsonu je na novinarski konferenci tožil nad bolečinami v zgornjem delu leve noge, danes pa je po magnetni resonanci v Melbournu potrdil manjšo raztrganino v mišici.

“Po prihodu v Melbourne sem opravil magnetno resonanco, ki je pokazala, da imam mikro raztrganino mišice, ki pa ni na mestu prejšnje poškodbe,” je zapisal zmagovalec 22 grand slamov.

Zadnja poškodba v predelu kolka ga je stala skoraj 12 mesecev tekmovalnega tenisa, po vrnitvi pa je odigral nekaj dobrih dvobojev in bil zadovoljen z ravnjo svoje igre.

“Trenutno nisem sposoben nastopati na najvišji ravni v obračunih na tri dobljene nize. Zato se vračam v Španijo, kjer bom obiskal svojega zdravnika in začel rehabilitacijo. V zadnjem letu sem trdo garal, da bi se vrnil na igrišča, cilj pa ostaja, da bom čez tri mesece igral na najvišji ravni,” se je še na peščeni del sezone ozrl izkušeni Španec.

Nadal je v prvem krogu Brisbana premagal Avstrijca Dominica Thiema, v drugem pa je opravil z domačinom Jasonom Kublerjem. V četrtfinalu je moral po skoraj treh urah in pol priznati premoč Thompsonu.

Odprto prvenstvo Avstralije se bo začelo 15. januarja, na njem pa bosta v glavnem delu turnirja nastopili dve Slovenki. Tamara Zidanšek je bila že pred tem dovolj visoko za nastop v prvem krogu, Kaja Juvan pa bo v žrebu glavnega dela po odpovedi Američanke Jennifer Brady.