Nadal potrdil nastop v Laverjem pokalu

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo letos nastopil v Laverjevem pokalu, je vodstvo tekmovanja sporočilo na družbenih omrežjih. Španec na tekmovanju, kjer igralci zastopajo reprezentanci Evrope in sveta tudi po vzoru golfskega Ryderjevega pokala, ni igral vse od poslovilne tekme Švicarja Rogerja Federerja septembra 2022.

Sedemintridesetletni Majorčan, ki se spogleduje s koncem bogate kariere, je potrdil, da bo med 20. in 22. septembrom nastopil v Berlinu. Tam bodo organizirali sedmi Laverjev pokal. V njem sicer reprezentanca Evrope vodi s 4:2, a je svetovna selekcija dobila zadnji dve preizkušnji.

Majorčan je v tem tekmovanju nastopil trikrat (2017, 2019, 2022) in na tekmah posameznikov in dvojic skupno zabeležil tri zmage ter štiri poraze. Dvakrat se je z Evropo veselil končne zmage.

Nadal ima v zadnjem času ogromno težav s poškodbami in pripravljenostjo. Po treh mesecih se je pretekli teden vrnil na tekmovanje v Barceloni in izpadel v drugem krogu proti Avstralcu Alexu de Minauru.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam bo ta teden začel nastope na domačem mastersu v Madridu, kjer se bo v prvem krogu pomeril s 16-letnim Američanom Darwinom Blanchem.

Prvi nosilec turnirja bo sicer Italijan Jannik Sinner, potem ko je Srb Novak Đoković še tretjič v zadnjih štirih letih odpovedal nastop v španski prestolnici.