Na Roland Garrosu dve presenečenji v ženski konkurenci

Na odprtem prvenstvu Francije v Parizu sta bila danes dva ženska in en moški četrtfinalni dvoboj. Veliko presenečenje sta pripravili Italijanka Jasmine Paolini in Rusinja Mira Andrejeva, ki sta v četrtfinalu izločili četrto in drugo nosilko Jeleno Ribakino in Arino Sabalenko.

Za Paolini in Andrejevo je to sploh prvi polfinale na turnirjih velike četverice. Obe igralki se bosta na grand slamih sploh prvič pomerili med sabo. Zadnji dvoboj sta odigrali 29. aprila letos v Madridu, kjer je bila z 2:0 v nizih boljša sedemnajstletna Rusinja. Polfinalni dvoboj bo na sporedu v četrtek.

Andrejeva je sicer na letošnjem Rolandu Garrosu dosegla kar nekaj mejnikov, saj je najprej postala najmlajša udeleženka četrtfinala po letu 2005, zatem pa še najmlajša polfinalistka po letu 1997. Nasproti ji je sicer stala nekoliko obolela Belorusinja Arina Sabalenka, kar je ruska najstnica s pridom izkoristila in slavila s 6:7 (5), 6:4 in 6:4 v nizih. Za veliko navdušenje na igrišču Philippa Chatrierja je poskrbela ob koncu dvoboja, ko je odločilno točko dosegla z lobom.

“Danes sva s trenerjem pripravila poseben načrt, a si ga nisem zapomnila. Enostavno sem igrala tako, kot mi je odgovarjalo,” je po koncu dvoboja dejala Andrejeva.

Podobno presenečenje je pripravila tudi Italijanka Jasmine Paolini, ki je bila s 6:2, 4:6 in 6:4 bila boljša od naturalizirane Kazahstanke, sicer pa Rusinje Jelene Ribakine. Italijanka je posebej močno dominirala v prvem nizu, ko ni naredila nobene neizsiljene napake. “Moji občutki so neverjetni,” je po dvoboju dejala Paolini, ki se na grand slamih doslej še nikoli ni prebila v četrtfinale.

Italijanka je z zmago nad Ribakino nadaljevala izjemen teden za italijanski tenis, saj se je v polfinale uvrstil tudi njen rojak Jannik Sinner. Tako ima italijanski tenis na turnirjih velike četverice prvič predstavnika v polfinalu tako v ženski kot tudi v moški konkurenci.

Slednjo je danes zaznamovala vest, da je Novak Đoković že prestal operacijo kolena, ki bi lahko ogrozila njegov nastop v Wimbledonu in tudi na olimpijskih igrah v Parizu. Z njegovo poškodbo se je pot do polfinala odprla Norvežanu Casperju Ruudu, ki ga tam čaka boljši iz dvoboja med Nemcem Alexandrom Zverem in Avstralcem Alexom De Minaurjem, ki še traja.

V drugem polfinalu se bosta v petek ob 14.30 pomerila Carlos Alcaraz in Jannik Sinner.

V ženski konkurenci bo v petek ob 15. uri na sporedu še prvi polfinalni dvoboj med Poljakinjo Igo Swiatek in Američanko Coco Gauff.