Marca v Portorožu zvezdniška teniška zasedba

Teniška zveza Slovenija bo marca letos v Portorožu gostila volilno skupščino Evropske teniške zveze, v okviru dvodnevnega dogodka pa bo organizirala mednarodno športno-poslovno konferenco z naslovom Šport spreminja svet. Na njej bodo med drugimi prisotni David Haggerty, Katarina Srebotnik, Iva Majoli in Aljaž Bedene.

Konferenca 21. marca je namenjena tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje na področju športnega gospodarstva, hkrati pa izkusiti sproščene pogovore športnih zvezdnikov mednarodnega kova. Na konferenci bodo izpostavljene teme, kot so razvoj svetovnega športnega trga, rast športne industrije, investicij in integracije, oblikovanje prihodnosti športa skozi prilagajanje in inovacije mlajših generacij. Govora bo tudi o tem, kako šport in športne aktivnosti vplivajo na produktivnost v družbi ter posledično na motivacijo in učenje v vseh generacijah in družbenih skupin, je v sporočilu za javnost zapisala Teniška zveza Slovenije.

Nekdanja zmagovalka OP Francije v tenisu Iva Majoli bo govorila o razvijajočem svetovnem športnem trgu. Nekdanji slovenski selektor Miha Mlakar bo osvetlil vpliv znanosti na šport, v pogovoru o slovenskih inovacijah in dosežkih na področju športa pa bo sodeloval Aljaž Bedene.

Lučka Kajfež Bogataj bo predavala o trajnostnem razvoju in vplivu športa na okolje. V debati se ji bo pridružil predsednik Mednarodne teniške zveze David Haggerty, svojega predstavnika na konferenci pa bo imela tudi Fundacija Novaka Đokovića. To bo Katarina Srebotnik, ki bo govorila o vplivu zdravega načina življenja in uma na športne rezultate.

22. in 23. marca bo v hotelu Kempinski v Portorožu še volilna skupščina Tennis Europe. Na njej bodo delegati volili predsednika in upravni odbor za obdobje 2024 – 2028.