Ligaška naslova v Kranj in Ljubljano

Pretekli konec tedna se je končalo ligaško tekmovanje. Zmagovalci 1. Telemach moške članske lige so postali igralci TD Slovan, ženske pa igralke TK Triglav Kranj. Letošnje sofinanciranje tekmovalnega programa ekipnih članskih tekmovanj Tenis Slovenije je v celoti znašalo 10.000 evrov.

Igralci TD Slovan so s 4:3 ugnali ekipo ŽTK Maribor. Zmagovalni ekipi so v finalu točke priigrali Janez Semrajc, Deni Žmak in Aljaž Bedene. V igri dvojic pa naveza Janez Semrajc in Tilen Žitnik. Ekipi ŽTK Maribor sta točke med posamezniki priigrala Jan Kupčič in Sebastian Dominko, v igri dvojic pa Sebastian Dominko in Jan Kobierski. “Z zmago smo zelo zadovoljni. Po letu 2018 nam je znova uspelo zmagati. Tekme so bile napete do zadnjih trenutkov, tako da smo zelo veseli. Bilo je zelo vroče. Veseli smo, da se je dvignil nagradni sklad za najboljše ekipe,” je rekel vodja ekipe iz Ljubljane, Igor Rorič. Zmagovalec 2. moške članske lige, TK Center Court, je premagal TK Kamnik s 3:2. Tako bo klub iz Ljubljane naslednje leto igral v prvi članski ligi.

V ženskem finalu je TK Triglav Kranj z 2:1 premagal ŽTK Maribor. “Čestitke moji ekipi. Dekleta so si v težkih razmerah, bilo je zelo vroče in vetrovno, že po posameznih dvobojih priigrala zmago. Za nekatera je to prvi naslov, zame pa že 12. Tekmovanje je bilo s strani ŽTK Maribor organizirano odlično. Zahvalil bi se tudi Tenis Sloveniji za finančno pomoč. Stroški tekmovanja so namreč za ekipo kar precejšnji,” je dejal trener zmagovalk Marko Por. Za TK Triglav Kranj sta zmagali Meta Marenk in Kristina Novak, za ŽTK pa poletna članska prvakinja Petja Drame.

V imenu Tenis Slovenije želim čestitati vsem ekipam, ki so se uvrstile v play-off. Posebne čestitke pa seveda zmagovalcem vseh treh članskih lig. Tekme so bile zahtevne, razmere za igranje zaradi vročine prav tako. Ponosni smo, da smo lahko med najboljše letos razdelili kar 10.000 evrov. Doživeli smo ekipni duh in skozi celotno tekmovanje opazovali borbo ter fair play na igrišču. Upamo, da bomo naslednje leto v ligah videli še več ekip, saj je ta del nacionalnega programa res nekaj posebnega, zastopanje in igranje za svoj klub pa posebna čast,” je rekla Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN.

 1. MOŠKA ČLANSKA LIGA 2024

  Četrtfinale
  TK Terme Ptuj – TK Luka Koper 5 : 2.
  TK Triglav Kranj – TK Branik Maribor 5 : 0.

Polfinale
TD Slovan – TK Terme Ptuj 4 : 1.
ŽTK Maribor – TK Triglav Kranj 5 : 2.

Finale: TD Slovan – ŽTK Maribor 4 : 3.

 1. ŽENSKA ČLANSKA LIGA 2024

Finale: TK Triglav Kranj – ŽTK Maribor 2 : 1.

 1. MOŠKA ČLANSKA LIGA 2024

  Finale: TK Center Court – TK Kamnik 3 : 2.

 

Fotografije finalnih srečanj si lahko ogledati na spletni strani.