Lian Benedejčič: “Z naslovom državne prvakinje sem zelo zadovoljna”

V TK Spin Medvode je prejšnji teden potekalo člansko državno prvenstvo, kjer se je med najboljše tekmovalce razdelilo 2000 evrov. Zimska članska prvaka sta postala Lian Benedejčič in Aljaž Jeran.

Aljaž Jeran iz teniškega kluba Triglav Kranj je v finalnem obračunu igral z Vidom Moharjem iz teniškega kluba Grosuplje. Slednji je pred tem postal državni prvak do 18 let. Jeran je slavil zmago v treh nizih. Prvi niz je dobil s 6:3. V drugem nizu je odločitev padla v podaljšani igri, ki jo je dobil Mohar. V tretjem nizu pa je Jeran tekmecu prepustil samo eno igro. Lani je Aljaž Jeran igral v polfinalu, letos pa je torej le prišel do naslova državnega prvaka. Jeran je celotno prvenstvo igral zelo suvereno in brez večjih težav prišel do finala. “Vesel sem, da sem osvojil naslov državnega prvaka. Pohvale organizatorjem TK Medvode in Tenis Slovenija ter njihovim pokroviteljem za odlično organiziran turnir. Hvala tudi moji ekipi za vso podporo,” je po zmagi dejal Aljaž Jeran, varovanec Grege Žemlje.

Pri članicah je zmago slavila Lian Benedejčič iz teniškega kluba Luka Koper, ki je že v začetku tedna presenetila višje uvrščene tekmice in igrala izjemno. Benedejčičeva je uspela premagati vse štiri višje uvrščene igralke. V finalu je v dveh nizih, s 6:4 in 6:3, premagala Kajo Najzer iz teniškega kluba Center Court. “Z naslovom državne prvakinje sem zelo zadovoljna. Svoj prvi državni naslov sem osvojila leta 2012, ko sem postala državna prvakinja do 12 let. Kar dolgo sem čakala na nov naslov, čeprav sem bil vmes tudi finalistka v različnih starostnih kategorijah. Celoten turnir sem odigrala res dobro, morda sem najslabšo predstavo prikazala prav v finalu. Bila sem kar nervozna, saj sem si res želela zmage. Zadnje čase sem res dobro trenirala, v Slovenijo je namreč prišla igralka iz ZDA. Tri tedne smo trdo trenirali, čeprav je trening potekal na pesku, pa me to kasneje ni motilo na DP. Rada bi se zahvalila trenerju Petru Pevcu ter očetu in mami, ki me podpirata od samega začetka. Velika zahvala pa gre tudi TK Luka Koper, ki mi omogoča kakovosten trening in uporabo igrišč. Januarja se vračam v ZDA, kjer želim v svojem zadnjem letu osvojiti študentski naslov. V ZDA študiram, opravljam magisterij iz MBA,” je dejala 23-letna Lian, sicer hči strelca prvega gola slovenske nogometne reprezentance v samostojni državi Igorja Benedejčiča.

Tenis Slovenija bo na začetku leta organizirala kar tri članska odprta prvenstva. Tako kot na DP se bo tudi na teh treh turnirjih med najboljše tekmovalce razdelilo 2000 evrov. Januarja bo turnir v Murski Soboti, februarja v Mariboru, marca pa še v Litiji. Marca se bodo hkrati začeli tudi turnirji serije WTT. S povečanim številom turnirjev želi TS zmanjšati finančno breme igralcev in igralk, hkrati pa omogočiti večje število nastopov na domačih tleh, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo motivacijo, samozavest ter pospešilo celostni razvoj.

 

Državno prvenstvo – člani
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Četrtfinale:
Meh M. – Bajželj M. 6 : 0, 6 : 3
Mohar V. – Kovačič T. 6 : 2, 4 : 6, 7 : 5
Jarc A. – Šiftar J. 6 : 2, 6 : 1
Jeran A. – Miković N. 6 : 2, 6 : 2

Polfinale:
Meh M. – Mohar V. 2 : 6, 6 : 4, 4 : 6
Jeran A. – Jarc A. 6 : 1, 6 : 3

Finale:

Jeran A. – Mohar V. 6 : 3, 6 : 7(5), 6 : 1

Državno prvenstvo – članice
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Četrtfinale:
Najzer K. – Kadak Ocvirk K. 6 : 4, 6 : 2
Pernat M. – Milosavljevič L. 6 : 0, 6 : 0
Benedejčič L. – Vnuk Z. 6 : 0, 6 : 2
Cikajlo E. – Petelinšek P. 1 : 6, 7 : 6(4), 6 : 1

Polfinale:
Najzer K. – Pernat M. 6 : 4, 6 : 2
Benedejčič L. – Cikajlo E. 6 : 2, 6 : 1

Finale:

Benedejčič L. – Najzer K. 6 : 4, 6 : 3