Lehečka ustavil Nadala v Madridu

Španskemu teniškemu zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu. V Nadalovem morebitnem zadnjem nastopu na madridskem pesku je bil v četrtem krogu s 7:5 in 6:4 boljši Čeh Jiri Lehečka.

Enaintrideseti igralec sveta je tako prekinil Špančev niz ob nedavni vrnitvi na igrišča. Za Nadala je to bil prvi poraz na pesku proti igralcu izven prve dvajseterice na svetovni lestvici vse od leta 2016.

Ob tem madridski turnir zapušča kot igralec z največ zmagami (59) in osvojenimi naslovi (5) na njegovih igriščih v zgodovini.

“Sem zadovoljen. Zame je bil poseben teden, zelo pozitiven in poln čustev. Imel sem še eno priložnost igrati na tem igrišču,” je po porazu svoje navijače pozdravil zmagovalec 22 turnirjev za grand slam.

Po koncu dvoboja so se mu poklonili tudi prireditelji turnirja, ki so pripravili krajšo slovesnost s pregledom njegovih uspehov v Madridu in z napisom “Hvala, Rafa”.

Na to se je hudomušno odzval Nadal. “To je v bistvu samo šala, ker se vračam naslednje leto,” je dejal v smehu. “Rečem lahko samo hvala vsem, ki ste mi pomagali v moji karieri. Ni je še čisto konec.”

Čeprav 37-letni Španec še ni dokončno naznanil, kdaj bo odigral svoj zadnji poklicni dvoboj, je v izjavah namignil, da je to bržkone njegova zadnja sezona.