Kyrgios bo izpustil odprto prvenstvo Avstralije

Nick Kyrgios, ki je veljal za enega najbolj obetavnih avstralskih teniških igralcev, bo izpustil domači januarski turnir za veliki slam, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je sporočil Avstralec, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osemindvajsetletni Kyrgios po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe še ni v pravi formi.

Šef OP Avstralije Craig Tiley je nedavno sicer dejal, da pričakuje Kyrgiosa na domačem grand slamu, tako da mu bo bržkone namenil posebno povabilo. A od tega ne bo nič.

Nekdaj 13. igralec sveta je imel januarja operacijo kolena, nato pa si je raztrgal še vezi v zapestju. Tako je bil prisiljen izpustiti vse letošnje turnirje za grand slam. Edini dvoboj, ki ga je Kyrgios odigral letos, je bil v Stuttgartu, ko je izgubil proti Kitajcu Wu Yibingu.

“Torej, to je zame zelo veliko razočaranje, vendar ne bom mogel tekmovati na OP Avstralije 2024,” je dejal Kyrgios na naročniškem spletnem mestu OnlyFans, ki se mu je prejšnji teden pridružil kot ustvarjalec vsebine.

“Očitno, srce parajoče. Tam sem imel toliko neverjetnih spominov in samo želim se resnično vrniti k najboljšim igram in to narediti prav, zato potrebujem še malo časa. Čeprav letos ne bom tekmoval na AO, bom še vedno zraven, komentiral tekme, bil zraven,” je dodal.

Prejšnji mesec je Kyrgios dejal, da zmaga na turnirjih za grand slam ostaja njegova gonilna sila. Veliki lovoriki in kariernemu uspehu se je najbolj približal v Wimbledonu leta 2022, ko je v finalu izgubil proti Novaku Đokoviću.

Australian Open bo od 14. do 28. januarja v Melbourne Parku, Belorusinja Arina Sabalenka bo branila naslov med posameznicami, srbski teniški zvezdnik Đoković pa v moški posamični konkurenci.

Na seznamu za turnir v Melbournu 2024 sta tako Španec Rafael Nadal kot Japonka Naomi Osaka.

S posebnim povabilom bo nastopila Danka Caroline Wozniacki. Zmagovalka AO 2018 se bo prvič po štirih letih vrnila v Melbourne.