[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 5. 1. – 12. 1.

V petek, 5. januarja, se bodo prvič v letu 2024 pomerili fantje in dekleta do 18. leta starosti na odprtem prvenstvu, ki se bo odvilo v Ljubljani in Domžalah. V naslednjem tednu sledita dve državni prvenstvi za igralce in igralke do 12. leta in 16. leta starosti.

Mia Sara Ribnikar 1. nosilka odprtega prvenstva, ki bo potekalo od petka do nedelje. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na odprto prvenstvu do 18. leta starosti bo potekalo od petka do nedelje. Fantje bodo igrali na TK Center Court v Ljubljani. Prijavljenih je 18 igralcev. Najvišje uvrščen je Niki Gaber Bole (TK-CC), sledijo mu Klas Gorenšek (TR-KK), Blaž Ramovš (TK-CC) in Mark Sisan Groselj (TKNET). Dekleta bodo odigrala dvoboje v Domžalah. Najvišje uvrščena je Mia Sara Ribnikar (ŽTKMB). Lana Milosavljevič (TR-KR) in Nina Ivana Pavlin (TK-AB) pa ji sledita. Fantje se bodo pomerili na pesku, medtem ko bodo dekleta igrala na tepihu.

S ponedeljkom se začneta državni prvenstvi. Državno prvenstvo do 12. leta starosti bo potekalo v Mariboru, na igriščih TK Branik. Tita Eva Lunder (RAFA) je najvišje uvrščena igralka, sledijo ji Ivona Dirnbek (KRŠKO), Lina Sarhatlić (MAXLJ) in Tara Milanović (TR-KR). Pri dečkih je najvišje uvrščen Jan Miklavžin (TK-VE). Ian Suljić (TABRE), Žan Ramovš (TK-CC) in Vid Pušlar (OL-LJ) mu sledijo. Tako deklice kot dečki bodo odigrali kvalifikacije in glavni del prvenstva.

Državno prvenstvo do 16. leta starosti bo potekalo na TK Murska Sobota. Pri dekletih je Sara Mihelčič (TK-CC) 1. nosilka prvenstva, Kaja Kadak Ocvirk (TK-CC), Zala Bizjak (CTA), Luisa Fusil (TAPOR) so naslednje uvrščene. Pri fantih je 1. nosilec Liam Lugarič Kotnik (ŽTKMB), 2. nosilec je Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB), njima pa sledita kot nosilca tudi Jošt Pečovnik (SL-LJ) in Luka Petrović (TR-KR).

Kasneje sledita dve odprti prvenstvi, ki bosta potekali čez vikend, odprto prvenstvo za najmlajše teniške igralke in igralce v Celju ter odprto prvenstvo za člane in članice v Murski Soboti.