[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 21. 12. – 30. 12.

S četrtkom, 21. decembrom, se začenja odprto prvenstvo za igralce in igralke do 14. in 18. leta starosti. V začetku naslednjega tedna pa bo sledilo odprto prvenstvo do 16. leta starosti in finalno tekmovanje za igralce in igralke do 12. leta starosti. To so tudi zadnji nacionalni turnirji v letu 2023.

Brina Milovanović Stamejčič in Hana Peterlin Pahor kot eni izmed najvišje postavljenih igralk na odprtem prvenstvu do 14. leta.

S četrtkom, 21. decembrom, se začenja odprto prvenstvo do 14. leta na TK Šporn Šport v Mengšu, na tepihu. Tam se bodo pomerili dečki. Na ŠD LTA v Ljubljani, na peščeni podlagi pa bodo igrala dekleta. 1. nosilec prvenstva je Tilen Kotnik (ŽTKMB). Sledijo mu Mark Ilešič (MAXLJ), Žiga Jakič (TK-AB) in Žan Žilnik (TK-AB). Najvišje uvrščeni so v 1. kolu prosti, kar pomeni, da so se že uvrstili v 2. kolo. Pri dekletih je najvišje postavljena Sofia Bevc (TC-LJ), 2. nosilka prvenstva je Hana Peterlin Pahor (SL-LJ), sledita jima Brina Milovanović Stamejčič (TKMED) in Anja Cimperman (SL-LJ).

V Litiji, na TK As, se prav tako začne z 21. decembrom odprto prvenstvo do 18. leta starosti, dekleta bodo igrala na tepihu. 1. nosilka prvenstva je Mia Sara Ribnikar (ŽTKMB). Nekatere izmed nosilk prvenstva so še tudi Ana Stojneva (TK-CC), Luisa Fusil (TAPOR) in Taja Šolaja (KOČEV). Fantje bodo zaigrali v Ljubljani, na TK Center Court, igrali bodo na pesku. Najvišje so uvrščeni Matic Hribar (TK-CC), Klas Gorenšek (TR-KR), Leon Šmarčan (CTA) in Jure Šiftar (ZKLUB).

S torkom, 26. decembrom, se začne finalno tekmovanje, ki bo za dečke do 12. leta starosti potekalo na TK Murska Sobota, razdeljeni pa so v kategoriji A in B. Trenutno so najvišje uvrščeni v kategoriji A Jan Miklavžin (TK-VE), Žan Ramovš (TK-CC) in Vid Pušlar (OL-LJ). Matevž Cajhen (ASLIT), Jure Hribar (MAJA) in Izak Sevec (MAJA) so pa najvišje postavljeni v kategoriji B. Tudi dekleta bodo tekmovala v kategoriji A in B, pomerila se bodo v Litiji, na TK As.

Še zadnje odprto prvenstvo leta bo za igralce in igralke do 16. leta starosti. Začelo se bo v torek, 26. decembra. Dekleta bodo zaigrala na igriščih v Celju, na TK Celje. Fantje pa bodo igrali na igriščih ŠD LTA v Ljubljani.