[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 20. 1. – 26. 1.

Čez vikend, od sobote do nedelje, bodo potekala tekmovanja round robin za igralce in igralke do 12. leta starosti, kar na 4 lokacijah po Sloveniji. Z novim tednom pa se začne WTT tekmovanje na igriščih ŽTK Maribor. 

Vid Mohar najvišje uvrščen igralec na turnirju v Mariboru. (Foto: Luka Vovk / Sportida)

Round robin bo potekal na igriščih ŠD LTA in Benč Šport v Ljubljani, v Kopru na TK Luka Koper ter v Mariboru na ŽTK. Največ tekmovalcev je prijavljenih na Benč Šport. Tam bodo igrale najvišje uvrščene Ema Maksim Milošič (TK-AB), Zara Čamdžić (TOPTE) in Nina Anastasia Milošič (TK-AB).  Med drugim so prijavljene na turnir Zala Šmarčan (BR-MB), Elena Ivanov (BR-MB) in Ajda Šerbinek (BR-MB), ki se bodo pomerile v Mariboru. V Kopru bodo tudi zaigrale Naja Arsić (LUKAP), Nikol Zrnić (LUKAKP) in Goa Bisaki Burković (MORJE). Zala Lovšin (MAJA), Kaja Knific (TR-KR) in Nina Čigon (TKNET) pa so igralke, ki zasedejo najvišja mesta in bodo igrale na ŠD LTA.

Pri dečkih bodo na igriščih ŠD LTA med drugim zaigrali Val Strnad (MAJA), Etienne Žerovnik (CTA, Val Šketako (ASLIT). Na igriščih Benč šport se bodo pomerili najvišje postavljeni Tosja Albreht (TK-CC), Luka Boh (MAXLJ) in Leon Đakovič (TR-KR). V Kopru pa Teo Jovanovič (TK-CC), Matisa Flego (LUKAKP) in Viktor Župič(TKSBITT). V Mariboru bomo spremljali Tima Smeja (ŽTKMB), Bora Berendijaša (ŽTKMB) in Maksa Žiherja (ŽTKMB), ki so najvišje uvrščeni prijavljeni igralci.

Na mednarodnem turnirju serije WTT, ki se bo pričel v ponedeljek, 22. januarja, bodo nastopili teniški igralci in igralke do 18. leta starosti. Turnir bo potekal na igriščih ŽTK v Mariboru. Trenutno so na turnir prijavljeni in najvišje uvrščeni Vid Mohar (GROSU), Luka Videnović (TR-KR), Mak Miković (ŠD_LTA) in Paolo Angeli (ŽTKMB). Pri dekletih je najvišje uvrščena Ela Plošnik (RADOM), sledijo ji Nala Kovačič (ŽTKMB), Pia Petelinšek (ŽTKMB) in Alja Senica (BR-MB).