[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 30. 5.- 6. 6.

Državni prvenstvi do 14. in 18. leta sta že v polnem teku. S petkom, 31. 5., se začne državno prvenstvo do 14. leta v kategoriji B, z naslednjim tednom sledita državni prvenstvi do 12. in 16. leta. 

Kaja Kadak Ocvirk bo nastopila tudi na državnem prvenstvu do 16. leta. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Državno prvenstvo do 14. leta v kategoriji B bo potekalo na igriščih v Murski Soboti. Prijavljenih je 18 dečkov, Žan Žilnik (TK-AB), Tilen Kotnik (ŽTKMB) in Tjan Plahuta (ŽKTMB) so najvišje postavljeni igralci. Prav tako se bo pomerilo 12 deklic, Ivona Dirnbek (KRŠKO), Kim Marie Zupančič (MAXLJ) in Zoja Čerpnjak (MU-SO) so najvišje postavljene igralke.

Obe državni prvenstvi, ki se začneta s ponedeljkom 3. 6., bosta potekali na igriščih v Mariboru, za igralce in igralke do 12. leta na igriščih TK Branik, na tekmovalce do 16. leta pa na igriščih ŽTK Maribor. Pri deklicah so najvišje prijavljene igralke Tita Eva Lunder (RAFA), Tara Milanović (TR-KR) in Brina Bohorič (OL-LJ). Pri dečkih so najvišje postavljeni Ian Suljić (TABRE), Žan Ramovš (TK-CC) in Jan Miklavžin (TK-VE). Pri dekletih do 16. leta so Kaja Kadak Ocvirk (TK-CC), Sara Mihelčič (TK-CC) in Zala Bizjak (CTA) najvišje postavljene igralke. Pri fantih pa bodo mesta nosilcev zasedli Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB), Liam Lugarič Kotnik (ŽTKMB) in Mark Laubič (ŽTKMB). Sledili bosta državni prvenstvi še v kategoriji B.