[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 21. 3.- 27. 3.

Po odprtem članskem prvenstvu sledi še odprto prvenstvo za igralce in igralke 16. leta starosti in finalno tekmovanje za igralce in igralke do 12. leta. Tekmovanji bosta potekali od sobote, 23. marca, do ponedeljka 25. marca. Igrali pa bodo na igriščih v Celju, Ljubljani, Domžalah in Litiji.

Mark Laubič bo nastopil na odprtem prvenstvu (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Fantje do 16. leta starosti bodo odprto prvenstvo odigrali na igriščih v Celju in v Ljubljani, saj bodo igrali v kategorijah A in B. Na igriščih bodo lovili čim boljši uspeh od petka, 23. marca, do ponedeljka, 25. marca. Najvišje uvrščeni v kategoriji A so Mark Laubič (ŽTKMB), Jakob Mervič (CTA) in Tay Klep (TK-CC). Skupno pa se bo pomerilo 35 igralcev. V kategoriji B je prijavljenih 24 igralcev. Najvišje postavljeni na lestvici pa so Naj Pfeifer (MAJA), Dorian Čenčič (MAXLJ) in Tom Frankovič (VANGA). Dekleta bodo igrala v Ljubljani, na TK Center Court, prijavljenih je 29 tekmovalk. Najvišja mesta na lestvici pa zasedajo Lana Pleskovič (TC-LJ), Tisa Strbad (BO-BI) in Eva Šifkovič (TR-KR).

Finalno tekmovanje do 12. leta bo prav tako potekalo od petka, 23. marca, do ponedeljka, 25. marca, za deklice in dečke bo potekalo v kategoriji A in B. Dečki se bodo pomerili v Domžalah. V kategoriji A so najvišje uvrščeni Žan Ramovš (TK-CC), Vid Pušlar (OL-LJ) in Jan Miklavžin (TK-VE). V kategoriji B bodo mesta prvih treh nosilcev imeli Črt Košak (PVALD), Vid Vovk (MAXLJ) in Svit Tomažinčič (GIBI). Pri dekletih so najvišje postavljena v kategoriji A Eva Tita Lunder (RAFA), sledita ji Brina Bohorič (OL-LJ) in Lina Sarhatlič (MAXLJ). Lara Vrbetič (KOČEV), Karolina Vončina (ŠD_LTA) in Eva Frangez (MAXLJ) so pa najvišje uvrščene igralke v kategoriji B.

Konec tedna se zaključi tudi mednarodni turnir serije WTT v Mariboru in začne že drug turnir serije WTT, ki bo potekal v Murski Soboti.