Kalinskaja v finalu v nemški prestolnici s Pegulo

Druga finalistka teniškega turnirja WTA v Berlinu z nagradnim skladom 823.000 evrov je Američanka Jessica Pegula, četrta nosilka je v polfinalu premagala prvo nosilko in rojakinjo Coco Gauff s 7:5 in 7:6 (2). Rusinja Ana Kalinskaja je že v soboto v prvem polfinalu premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:1, 6:7 (3) in 6:1.

Drugi polfinalni dvoboj je bil v soboto zvečer v podaljšani igri drugega niza prekinjen zaradi dežja. Pegula je dobila uvodni niz, v drugem pa je imela prednost v podaljšani igri s 3:1, preden so nekaj po poldnevu danes igralki nadaljevali partijo.

Najprej je prvo točko dobila Pegula, takoj nato je Gauff znižala na 2:4. Po tem izgubljenem servisu je Pegula drugega dobila ter po napaki tekmice prišla do štirih zaključnih žogic za zmago. Po nekaj minutah je bilo vsega konec in po novi napaki Gauff, ki je žogico po kratki izmenjavi poslala v mrežo, je bila Pegula zmagovalka.

Gauff in Pegula sta v soboto igrali še po en dvoboj dneva. Prva je imela manj dela, saj je osma nosilka Ons Jabeur izgubila prvi niz po podaljšani igri, nato pa je Tunizijka partijo zaradi bolezni predala. Pegula pa je odigrala tri nize za zmago nad Čehinjo Katerino Siniakovo.

Dvajsetletna Gauff, druga igralka sveta, je doslej osvojila sedem turnirjev, od tega enega za grand slam lani na domačih tleh. Igralka, rojena v olimpijskem mestu iz leta 1996 Atlanti, se meri z deset let starejšo in ta čas peto igralko svetovne lestvice. Pegula je osvojila doslej štiri turnirje, na vseh grand slamih pa je prišla najvišje do četrtfinala.

Kalinskaja je v soboto tudi igrala dva dvoboja, saj ji je pred tem Belorusinja Arina Sabalenka zaradi bolečin v ramenu in vratu predala četrtfinale, ko je Kalinskaja v prvem nizu povedla s 5:1. Petindvajsetletna Rusinja se je tretjič uvrstila v finale na turneji WTA in drugič letos, pred tem je igrala tudi v finalu Dubaja, a na prvo lovoriko še čaka.

* Izida:
– polfinale:
Ana Kalinskaja (Rus) – Viktorija Azarenka (Blr) 6:1, 6:7 (3);
Jessica Pegula (ZDA/4) – Coco Gauff (ZDA/1) 7:5, 7:6 (2).