Kalinskaja še čaka na tekmico v finalu v nemški prestolnici

Prva finalistka teniškega turnirja WTA v Berlinu z nagradnim skladom 823.000 evrov je Ana Kalinskaja, v polfinalu je premagala Viktorijo Azarenko s 6:1, 6:7 (3) in 6:1. Za turnirsko zmago se bo v nedeljo pomerila z Američanko, a bo tudi takrat šele znana njena tekmica. Drugi dvoboj je bil v podaljšani igri drugega niza prekinjen zaradi dežja.

V drugem polfinalu se merita prva nosilka Coco Gauff in njena rojakinja Jessica Pegula. Četrta nosilka je s 7:5 dobila uvodni niz, v drugem pa je imela prednost v podaljšani igri.

Za Kalinskajo je bil polfinale drugi dvoboj dneva, saj ji je pred tem Belorusinja Arina Sabalenka zaradi bolečin v ramenu in vratu predala četrtfinale, ko je Kalinskaja v prvem nizu povedla s 5:1. Petindvajsetletna Rusinja se je tretjič uvrstila v finale na turneji WTA in drugič letos, pred tem je igrala tudi v finalu Dubaja, a na prvo lovoriko še čaka.

Tudi Gauff in Pegula sta pred njunim prvim medsebojnim obračunom igrali še po en dvoboj dneva. Prva je imela manj dela, saj je osma nosilka Ons Jabeur izgubila prvi niz po podaljšani igri, nato pa je Tunizijka partijo zaradi bolezni predala. Pegula pa je odigrala tri nize za zmago nad Čehinjo Katerino Siniakovo.

Dvajsetletna Gauff, druga igralka sveta, je doslej osvojila sedem turnirjev, od tega enega za grand slam lani na domačih tleh. Igralka, rojena v olimpijskem mestu iz leta 1996 Atlanti, se meri z deset let starejšo in ta čas peto igralko svetovne lestvice. Pegula je osvojila doslej štiri turnirje, na vseh grand slamih pa je prišla najvišje do četrtfinala.

* Izidi:
– polfinale:
Ana Kalinskaja (Rus) – Viktorija Azarenka (Blr) 6:1, 6:7 (3);
Jessica Pegula (ZDA/4) – Coco Gauff (ZDA/1) 7:5, 6:6, prekinjeno zaradi dežja;

– četrtfinale:
Ana Kalinskaja (Rus) – Arina Sabalenka (Blr/2) 5:1, predaja;
Coco Gauff (ZDA/1) – Ons Jabeur (Tun/8) 7:6 (9), predaja;
Jessica Pegula (ZDA/4) – Katerina Siniakova (Češ) 7:6 (2), 3:6, 6:3.