Juvan uspešno čez prvo oviro v Melbournu, stop za Zidanšek (dopolnjeno)

Najboljši slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta ponoči začeli nastope na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. Juvan je v Melbournu pripravila presenečenje in gladko odpravila 23. nosilko, Rusinjo Anastazijo Potapovo, 29. igralko na svetovni lestvici. Zidanšek pa je obstala v uvodnem krogu.

Juvan, ki je pred grand slamom na svetovni lestvici zasedala 109. mesto, je odločno začela nastope na peti celini. Proti 29. igralki na svetu Potapovi, ki je Slovenko premagala v Wimbledonu, je zaigrala silovito in po uri in 11 minutah igre slavila gladko zmago s 6:1 in 6:4. S tem je medsebojni izid v zmagah poravnala na 1:1.

V drugem krogu se bo Ljubljančanka pomerila z rusko kvalifikantko Anastazijo Zaharovo, 191. igralko na svetovni lestvici, ki je premagala izkušeno Kazahstanko Julijo Putincevo, 64. na svetu, z 2:6, 6:0, 6:3.

Po uvodni zmagi je Juvan na družbenih omrežjih objavila fotografijo z dvignjeno pestjo.

Medtem pa najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici (98. mesto na WTA) Zidanšek v uvodnem krogu prvega turnirja za veliki slam v sezoni ni bila kos Nadji Podorski, 65. na lestvici WTA.

Argentinka je bila po uri in 15 minutah od Konjičanke boljša s 6:1 in 6:0.

“Včasih zmagaš, včasih pa se nekaj naučiš. Niso vsi dnevi enaki. Nikoli ni lahko izgubiti na takšen način, vendar gremo že jutri odločno naprej,” se je na gladek poraz prek družbenih omrežij odzvala Zidanšek, dodala pa še ključnik potrpljenje.