Jeran in Meh pohvalila organizacijo turnirja v Murski Soboti, domačini zaznali zadovoljstvo igralcev

V Murski Soboti se je končalo prvo od treh zimskih odprtih prvenstev. Gostitelj je bil Tenis center Murska Sobota, zmage pa se je razveselil Aljaž Jeran. Februarja bo turnir v Mariboru.

Jeran in Meh v Murski Soboti pokazala največ.

Na turnirju je igralo 26 tekmovalcev, domači klub pa se je znova izkazal z odlično organizacijo in gostoljubjem. Na igriščih sta največ pokazala finalista Aljaž Jeran (Teniški klub Triglav Kranj), v polfinalu je premagal Miho Vetriha, in Maks Meh (TK Terme Ptuj), ki je bil boljši od Gašperja Bezjaka. Jeran je sicer pred kratkim postal zimski državni prvak, Meh pa je igral v polfinalu. Novembra leta 2022 je bil Meh v medsebojnem dvoboju boljši, tokrat pa je bila zgodba drugačna. Jeran na turnirju ni izgubil niti enega niza, premoč pa je pokazal tudi v finalu. Končni rezultat je bil 6:2 in 7:5.

“Najprej bi se rad zahvalil Maksu za finale. Zahvala pa gre tudi organizatorju in Tenis Sloveniji. Novost je tudi višji nagradni sklad, kar se pozna tudi pri moji nagradi. Turnir je bil dobro organiziran,” je po zmagi rekel zmagovalec Aljaž Teran.  “Aljaž je bil boljši, zato mu bi rad najprej čestital. Seveda si po porazu razočaran, a moram priznati, da je bil boljši. Več si je upal, več je napadal. S celotnim turnirjem sem zelo zadovoljen. Organizacija je bila zelo dobra, teniški kompleks mi je res všeč. Ko ne igraš se lahko spočiješ v restavraciji, vse je povezano. Igralcem pomaga tudi denarni sklad. Denar bom porabil za treninge in potovanja,” je po porazu rekel Meh. Tudi na tokratnem turnirju je Tenis Slovenija poskrbela za poseben nagradni sklad. Med igralce se je razdelilo 1500 evrov. Zmagovalec Jeran je prejel 450 evrov, Meh 250 evrov, že med udeležence osmine finala pa se je razdelilo kar 320 evrov.

“Pretekli vikend smo v Teniškem centru Murska Sobota organizirali prvi članski OP v letu 2024. Z zasedbo smo polovično zadovoljni, saj je pri članicah turnir bil odpovedan zaradi premalo prijavljenih igralk. Drugače je bilo pri članih, kjer je nastopilo 26-tekmovalcev. Med prijavljenimi, je bilo zaslediti nekaj najboljših slovenskih igralcev, kot sta aktualni Zimski državni prvak Aljaž Jeran in nekdanji reprezentant Nik Razboršek. Na žalost je Razboršek zaradi poškodbe tik pred začetkom turnir odpovedal. Vse kaže na to, da si tudi najboljši slovenski igralci želijo nastopati na takšnih tekmovanjih. Pri igralcih smo zaznali zadovoljstvo nad denarnim skladom, saj se je povišal na 1.500 evrov in se na ta način deli med več tekmovalcev. V TCMS se bomo še naprej trudili pri organizaciji turnirjev vseh kategorij in tako poskusili prispevati v dobro slovenskega tenisa,” je zadovoljen dejal vodja turnirja, Žiga Starčič.

Četrtfinale
Meh M. – Retelj M. 6:3, 6:3
Bezjak G. – Friš Ž. 4:6, 6:3, 6:1
Jeran A. – Lepin Ž.  6:1, 6:0
Vetrih M. – Kegl M. 6:4, 7:5

Polfinale
Meh M. – Bezjak G. 6:4, 6:0
Jeran A. – Vetrih M. 6:3, 7:5

Finale:

Jeran A. – Meh M. 6:2, 7:5