Jannik Sinner in Iga Swiatek uspešno čez tretji krog

Tretji krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu sta med drugimi uspešno preskočila prva nosilka in branilka naslova Iga Swiatek ter drugopostavljeni igralec in zmagovalec prvega letošnjega grand slama v Avstraliji Italijan Jannik Sinner.

Poljakinja, ki prav danes praznuje 23. rojstni dan, je imela po izjemno napetem in dramatičnem dvoboju v drugem krogu proti nekdanji prvi dami sveta Japonki Naomi Osaka, ki je imela v tretjem nizu vodstvo s 4:1 in zaključno žogo, tokrat precej lažje delo. Čehinjo Mario Bouzkovo je premagala po uri in 33 minutah igre s 6:4 in 6:2.

Za Swiatek je bila to 17. zaporedna zmaga v Roland Garrosu in 15. v nizu v tej sezoni. Pred Parizom je osvojila oba peščena mastersa v Madridu in Rimu. V naslednjem krogu jo čaka Rusinja Anastazija Potapova.

Napredovanje v četrti krog in s tem dosežek kariere na največjih turnirjih si je zagotovila tudi srčna izbranka slovenskega vratarja Jana Oblaka, Olga Danilović iz Srbije. Mesto na glavnem turnirju si je kot 125. igralka na svetu izborila skozi kvalifikacije, drugič zapored pa je do zmage prišla po preobratu.

V prejšnjem krogu je izločila enajsto nosilko Američanko Danielle Collins, potem ko je izgubila uvodni niz v podaljšani igri, tokrat pa je proti Hrvatici Donni Vekić v prvem nizu pokleknila celo z 0:6. Vrnila se je s 7:5 v drugem nizu ter z 10:8 v super tie-breaku tretjega. V naslednjem krogu jo čaka Čehinja Marketa Vondroušova.

Sinner v uvodnih treh nastopih še ni izgubil niza in je na dobri poti, da se prvič v karieri zavihti na prvo mesto lestvice ATP. Danes je po dveh urah in 27 minutah igre izločil Rusa Pavla Kotova s trikrat 6:4. V osmini finala ga čaka boljši iz dvoboja Corentin Moutet – Sebastian Ofner.

Manj uspešen je bil šesti nosilec iz Rusije Andrej Rubljov, ki je izgubil tako živce kot dvoboj proti Italijanu Matteu Arnaldiju. Rubljov se je hudoval nad sodniškimi odločitvi, še bolj pa nad svojo igro. Večkrat se je znesel nad loparjem, veliko je preklinjal in gestikuliral ter na koncu gladko izgubil 0:3.