Glavni nosilci uspešni, slovo Nadala (dopolnjeno)

Drugi dan odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu sta svoji nalogi dobro opravila danes najvišje postavljena igralca na Rolandu Garrosu. V drugi krog sta se prebila branilka naslova, Poljakinja Iga Swiatek, in drugi nosilec, Italijan Jannik Sinner. Španec Rafael Nadal pa je izgubil proti Nemcu Alexandru Zverevu.

Sinner je po štirih tednih premora zaradi poškodbe kolka v uvodnem krogu Američana Christopherja Eubanksa odpravil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4. Zmagovalec OP Avstralije, drugi na svetovni jakostni lestvici, se bo v naslednjem krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev.

“Moja fizična kondicija zanesljivo še ni taka, kot bi si jo želel. V manj kot desetih dneh priprav v uvodnem krogu Pariza ni moč pričakovati čudežev,” je slabšo pripravljenost po tekmi potrdil tudi Sinner, v zvezi s poškodbo pa dejal, da ga ta ne skrbi več.

V treh nizih je napredoval tudi deveti nosilec, Grk Stefanos Cicipas je s 7:6, 6:4 in 6:1 odpravil Madžara Martona Fucsovicsa.

V ženski konkurenci je petopostavljena Čehinja Marketa Vondroušova ugnala Španko Rebeko Masarovo gladko s 6:1 in 6:3, osmopostavljena Tunizijka Ons Jabeur Američanko Sachio Vickery s 6:3 in 6:2, tretja nosilka, Američanka Coco Gauff, pa je s 6:1 in 6:1 odpravila rusko kvalifikantko Julijo Avdejevo. V drugem krogu se bo zmagovalka OP ZDA merila s Slovenko Tamaro Zidanšek. Izpadla pa je šesta nosilka, Grkinja Maria Sakkari, ki jo je s 3:6, 6:4 in 6:3 ugnala Francozinja Varvara Gracheva.

Prva igralka sveta Swiatek je pot proti tretjemu zaporednemu slavju v Parizu, to je nazadnje uspelo Belgijki Justine Henin leta 2007, tudi začela zelo zanesljivo. Domačo povabljenko na turnir Leolio Jeanjean je ugnala s 6:1, 6:2, v drugem krogu jo čaka Japonka Naomi Osaka.

“Počutim se kot doma. Upam, da bom čim dlje tudi ostala. Zadnji turnirji so mi dali veliko, a je vsak drugačen,” je dejala 22-letnica, ki ima na Rolandu Garrosu 29 zmag iz 31 dvobojev. Ali se počuti kraljica peska? “Menim, da je za kaj takšnega še prezgodaj.”

Nesporni kralj peska, 14-kratni zmagovalec Rolanda Garrosa Nadal, pa se je v svojem bržčas zadnjem udejstvovanju na pariškem pesku meril s četrtopostavljenim Nemcem Alexandrom Zverevom. Slednji je slavil s 6:3, 7:6 in 6:3. Za Nadala, ki bo 3. junija dopolnil 38 let, je to šele četrti poraz na 116 tekmah na Rolandu Garrosu po zmagovitem debiju leta 2005.

“Nisem 100-odstotno prepričan, a če je bilo zadnjič, sem se zabaval,” je po dvoboju povedal Španec in ponovil, da obstaja “visok odstotek možnosti”, da se ne vrne. “Upam pa, da se bom v vsakem primeru vrnil na olimpijske igre to poletje,” je dodal in razkril, da ga zelo verjetno ne bo v Wimbledonu.