Finci prvi polfinalisti Davisovega pokala

Finska teniška reprezentanca je prva polfinalistka drugega dela zaključnega turnirja Davisovega pokala v španski Malagi. Po dvoboju dvojic je z 2:1 premagala branilko naslova, izbrano vrsto Kanado. Preostali četrtfinalni pari bodo na sporedu v sredo in četrtek.

Obračun oslabljenih reprezentanc so bolje odprli Kanadčani, ki ne morejo računati na Felixa Auger-Aliassima in Denisa Shapovalova, so prek Milosa Raonica povedli z 1:0. Nekdanja številka tri moškega tenisa (2016), zdaj pa 318. tenisač sveta je premagal Patricka Kaukovalto s 6:3, 7:5.

Otto Virtanen je nato v drugem posamičnem dvoboju ugnal Gabriela Dialla s 6:4, 7:5, tako da je prvi četrtfinalni par odločila igra dvojic. V njej je bil Virtanen skupaj s Harrijem Heliovaaro boljši od Alexisa Galarneauja in Vaseka Pospisila s 7:5, 6:3.

Finci, ki so igrali brez najboljšega posameznika Emila Ruusuvuorija, se bodo v polfinalu pomerili proti boljšemu iz sredinega obračuna med Češko in Avstralijo, ki se bo začel ob 16. uri. Para spodnjega dela tabele sta Italija – Nizozemska ter Srbija – Velika Britanija.

Favorizirani sta predvsem reprezentanci Srbije in Italije, ki imata v svojih vrstah prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića in četrtouvrščenega Italijana Jannika Sinnerja.

Skupinski del dvodelnega zaključnega turnirja je sicer potekal septembra v Bologni, Manchestru, Valencii in Splitu. Izločilni boji pa bodo do nedelje potekali v Malagi.

* Davisov pokal, izločilni boji:
– četrtfinale:
– torek, 21. november:
Finska – Kanada 2:1
Patrick Kaukovalta – Milos Raonic 3:6, 5:7;
Otto Virtanen – Gabriel Diallo 6:4, 7:5;
Harri Heliovaara/Otto Virtanen – Alexis Galarneau/Vasek Pospisil 7;5, 6:3;

– sreda, 22. november:
16.00 Češka – Avstralija

– četrtek, 23. november:
10.00 Italija – Nizozemska
16.00 Srbija – Velika Britanija

– polfinale:
– petek, 24. november
16.00 Kanada/Finska – Češka – Avstralija

– sobota, 25. november
12.00 Italija/Nizozemska – Srbija/Velika Britanija

– finale:
– nedelja, 26. november:
16.00 finale