Finale kvalifikantov na turnirju ATP v Corbobi

Znana sta finalista teniškega turnirja ATP serije 250 z nagradnim skladom 562.345 dolarjev v Cordobi v Argentini. Domačin Facundo Bagnis, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, se bo za svoj prvi turnirski naslov pomeril z italijanskim kvalifikantom Lucianom Darderijem, ki bo prav tako lovil svoj prvi naslov na turnirjih ATP.

Italijanski kvalifikant Darderi si je z uvrstitvijo v svoj prvi finale na turnirjih ATP že zagotovil mesto med 100 najboljših na najnovejši svetovni jakostni lestvici. V soboto zvečer je na turnirju Cordoba Open dobil tretji niz proti drugemu nosilcu Sebastianu Baezu, 26. igralcu sveta, za zmago s 6:1, 3:6, 6:3.

Darderi, rojen v Argentini, a je italijanski državljan, je lani na turnirjih nižje ravni challenger osvojil en naslov.

V nedeljskem finalu se bo 21-letnik prvič soočil s kolegom kvalifikantom Bagnisom, ki se bo prav tako meril za svoj prvi naslov, potem ko je premagal rojaka Federica Corio s 6:3, 7:5.

“Baez je neverjeten igralec in zelo sem vesel zmage,” je dejal Darderi. “Oba z Bagnisom sva borca, zato bo finalni dvoboj težak. Pripravljen bom, ko bom poskušal osvojiti svoj prvi naslov.”

Darderi je teden začel kot 136. igralec sveta, vendar bo z uvrstitvijo v finale prvič skočil na 94. mesto, z naslovom pa bi lahko prišel tudi do 76. mesta na lestvici ATP.

Bagnis je prišel na turnir kot 207. igralec sveta in je najnižje uvrščeni igralec po letu 2021, ki je prišel do finala, potem ko je takrat 255. igralec sveta Slovak Alex Molčan dosegel finale turnirja ATP v Beogradu.

Triintridesetletni Argentinec iz Rosaria bo zaigral v svojem drugem finalu na turnirjih ATP 250, potem ko je leta 2021 v Santiagu izgubil proti Čilencu Cristianu Garinu.

* Cordoba, ATP 250 (562.345 dolarjev):
– polfinale:
Facundo Bagnis (Arg) – Federico Coria (Arg) 6:3, 7:5;
Luciano Darderi (Ita) – Sebastian Baez (Arg/2) 6:1, 3:6, 6:3.