EP U16 (F8): Mladi Slovenci željni dokazovanja na turnirju najboljših v Evropi

Slovenska izbrana vrsta do 16. leta starosti se je v začetku februarja izkazala z nastopi v Italiji, kjer je potekal eden od turnirjev v sklopu Winter Cupa. Tekmovanje, ki šteje za evropsko prvenstvo, se bo konec tega tedna s turnirjem najboljših osmih reprezentanc zaključilo v Lilleu.

 

Slovenci do 16. leta starosti navdušili v Italiji. Kako jim bo šlo v Franciji?

Lansko leto se je med najboljših 8 reprezentanc v Evropi pod vodstvom Robija Cokana prebila deška reprezentanca do 14. leta starosti, tokrat je to uspelo reprezentanci U16. V obeh primerih je (bil) del reprezentance Svit Suljić, ki je tokrat v Italiji skupaj z Žigo Šeškom in Juretom Šiftarjem v odločilnih tekmah premagala Veliko Bitanijo in Italijo, v tekmi, ki ni več odločala o potniku v Lille, pa morala priznati premoč Portugalski.

“Proti Franciji se bomo podali jutri, v sredo, prvi preizkus pa nas čaka v petek,” je dejal kapetan Marko Por, ki poudarja, da so ekipe sestavljene iz trenutno najboljših igralcev v Evropi in so zelo izenačene, a hkrati dodaja: “Tudi mi imamo zelo kvalitetno ekipo, ki lahko premaga vsako reprezentanco na prvenstvu.”

Suljić se na nastope pripravlja v Barceloni, izjemno aktiven pa je tudi Šeško, ki te dni vrača udarce nekaterim najboljšim igralcem na svetu. Član TK As Litija je namreč na Akademiji Piatti te dni treniral z Matteom Berrettinijem in Alexandrom Zverevim, še pred tem pa se je v Italiji pripravljal tudi z Jannikom Sinnerjem, Holgerjem Runejem in Lorenzom Musettijem. Pomembnost tretjega člana reprezentanca Šiftarja je že po turnirju v Italiji pokomentiral Por: “Pohvalil pa bi tudi Šiftarja, ki je bil tokrat tretji igralec. Jure je visok kar 193 centimetrov, tako da je bil dober partner na treningu preostalima igralcema.”

Ob Portugalcih in Slovencih, ki so si nastop v Lilleu zagotovili z uspešnimi nastopi v Italiji, so se med najboljših osem reprezentanc nasvetu prebili še Francozi, Nemci, Poljaki, Romuni, Španci in Švicarji.