Emma Raducanu po odpovedih v glavnem žrebu OP Avstralije

Britanska teniška igralka Emma Raducanu, nekdanja zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, se je zahvaljujoč številnim poznim odpovedim na odprtem prvenstvu Avstralije uvrstila v glavni žreb. Kot so organizatorji uvodnega turnirja za veliki slam v sezoni sporočili prek družbenega omrežja X, bo Raducanu v glavnem žrebu zamenjala Američanko Lauren Davis.

Zmagovalka New Yorka leta 2021 na turnirjih ni igrala od aprila zaradi operacij obeh zapestij in levega gležnja.

Ker je lani odigrala le devet dvobojev in bila dolgo odsotna, je lahko zaščitila 103. mesto na lestvici WTA, ki ga je zasedala ob zadnjem odigranem turnirju.

Sprva je kazalo, da bo morala na OP Avstralije v kvalifikacije, danes pa so organizatorji sporočili, da je 21-letna igralka uvrščena v glavni žreb.

Razlog so številne pozne odpovedi, so zapisali organizatorji. Davis je nastop v Melbournu odpovedala zaradi poškodbe rame, s tem pa se je pridružila finalistki OP Francije Karolini Muchovi, Irini-Camelii Begu in Caty McNally na seznamu poškodovanih.

Tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova se je umaknila s turnirja, potem ko je sporočila, da je prvič noseča.

Raducanu je za turnir v Aucklandu, ki se je začel 1. januarja, dobila povabilo organizatorjev, in v prvem krogu uspešno premagala Romunko Gabrielo Ruse s 6:3, 4:6, 7:5.