Dragocene izkušnje za Marka Pavčiča in Saro Kovačević na Češkem

Tennis Europe je na akademiji TK Prostejov na Češkem organizirala priprave za 20  obetavnih igralcev in igralk iz osmih evropskih držav. Med njimi sta bila tudi Sara Kovačević (TK Maja Matevžič) in Mark Pavčič (TK Spin Medvode), ki ju je na Češko odpeljala trenerka Maja Matevžič.

Sara Kovačević (na sliki povsem desno) do novih dragocenih izkušenj.

Na šestdnevnih pripravah je sodelovalo 12 deklic in 8 dečkov v starosti med 12 in 14 let. Vodila sta jih Jaroslav Navratil in David Kotyza. Navratil je bil kar 25 let kapetan moške češke reprezentance. Ta je v tem času dvakrat zmagala v Davisovem pokalu. Ob tem je treniral tudi Tomaša Berdycha. Kotyza je trenutno trener Linde Noskove, v preteklosti pa je treniral igralke kot so Petra Kvitova, Lucie Safarova, Karolina Pliškova in Karolina Muchova. Tennis Europe je krila vse stroške priprav, ki jih sicer organizira od leta 2018.

“Izkušnja priprav v okviru programa Tennis Europe je bila za Saro in Marka zelo pozitivna. Odlične razmere za trening, veliko število izkušenih trenerjev in prisotnost najboljših igralcev in igralk iz različnih evropskih držav je naredilo teden zelo produktiven. Za oba je to dobra popotnica za nadaljevanje sezone in predvsem odličen dodatek za njun teniski razvoj,” je bila zadovoljna z opravljenim delom nekdanja teniška igralka Maja Matevžič, ki zdaj skrbi za razvoj Sare Kovačevič. “Na Češkem sem se imela super, trenerji so bili odlični. Zadovoljna sem, da so mi potrdili, da doma dobro in pravilno treniram. Treningi so bili zanimivi, zjutraj smo trenirali taktične zamisli in jih popoldan preizkusili v igranju sparing tekem z različnimi igralkami. Klub na Češkem ima dolgo tradicijo in je znan po številnih dobrih igralcih, ki so osvajali tudi turnirje za grand slam,je rekla Sara, podobno pa je po opravljenih pripravah razmišljal tudi Mark Pavčič: “Na Češkem mi je bilo všeč, teniški center je bil zelo lep. V tem tednu sem izboljšal svojo igro in se že veselim, da bom to pokazal oziroma prenesel na turnirje. Spoznal sem tudi veliko dobrih teniških igralcev in sem zelo vesel, da sem lahko treniral z njimi.”

Sara in Mark na Češkem.