DP člani: Eva Cikajlo v polfinale kot najvišje postavljena igralka, v treh nizih med najboljše štiri Vid Mohar

Štirje najboljši igralci in igralke so se prebili v polfinale na članskem državnem prvenstvu z denarno nagrado 2.000€. V igri pri članih ostajajo Maks Meh, Aljaž  Jeran, Vid Mohar in Ažbe Jarc. Pri članicah pa Michelle Pernat, Eva Cikajlo, Kaja Najzer in Lian Benedejčič. 

Ažbe Jarc v polfinalu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Maks Meh (PTUJ) se bo v polfinalu pomeril z Vidom Moharjem (GROSU), ki je v treh nizih, z izjemno napetim odločilnim nizom, uspel premagati Tinota Kovačiča (ŽTKMB). Ažbe Jarc (TKMED) je v četrtfinalu suvereno premagal Jureta Šiftarja (ZKLUB), v polfinalu pa ga bo na drugi strani mreže čakal 2. nosilec, Aljaž Jeran (TR-KR), ki se je prav tako brez težav prebil med najboljše štiri v Medvodah.

V igri za osvojitev prvenstva pri članicah ostaja Eva Cikajlo (DOMŽA), ki ostaja tudi najvišje uvrščena igralka. V četrtfinalu je bila boljša od Pie Petelinšek (ŽTKMB), v treh nizih, z 1:6, 7:6(4), 6:1. Prav tako se je suvereno v polfinale prebila Michelle Pernat (ŽTKMB), ki Lani Milosavljevič (TR-KR) ni prepustila niti ene igre. V polfinalu se bo pomerila s Kajo Najzer (TK-CC), ki se je brez težav prebila med najboljše štiri.. Preko 5. nosilke, Zale Vnuk (MAXLJ), pa tudi Lian Benedejčič (LUKAKP) v polfinale prvenstva.

Državno prvenstvo – člani
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Rezultati do 1. kola in 2. kola

Četrtfinale:
Meh M. – Bajželj M. 6:0, 6:3
Mohar V. – Kovačič T. 6:2, 4:6, 7:5
Jarc A. – Šiftar J. 6:2, 6:1
Jeran A. – Miković N. 6:2, 6:2

Polfinale
Meh M. – Mohar V.
Jarc A. – Jeran A.


Državno prvenstvo – članice
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Rezultati 1. in 2. kola

Četrtfinale
Najzer K. – Kadak Ocvirk K. 6:4, 6:2
Pernat M. – Milosavljevič L. 6:0, 6:0
Benedejčič L. – Vnuk Z. 6:0, 6:2
Cikajlo E. – Petelinšek P. 1:6, 7:6(4), 6:1

Polfinale
Najzer K. – Pernat M.
Benedejčič L. – Cikajlo E.