Đoković: Igral bom le, če se bom lahko boril za naslov

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še vedno v fazi okrevanja po operaciji kolena in je posledično vprašljiv za nastop na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Sedemkratni zmagovalec turnirja na sveti travi je po nekaj treningih v Londonu poudaril, da bo igral le, če se bo lahko boril za naslov.

Beograjčan, trenutno drugi igralec svetovne lestvice ATP, si je desno koleno poškodoval v osmini finala zadnjega grand slama na igriščih Rolanda Garrosa, nato pa odpovedal obračun četrtfinala.

Od tedaj je opravil manjši operativni poseg, da bi lahko nastopil vsaj na olimpijskih igrah v Parizu, obenem pa pustil vrata priprta tudi za igranje v Wimbledonu. Na igriščih All England Cluba se bo turnir začel 1. julija, žreb parov pa bo v petek.

Srbski as je v nedeljo prispel v London in treniral na travnatih igriščih, po ponedeljkovem treningu pa je v izjavah za BBC poudaril željo po igranju na zanj drugem najbolj uspešnem turnirju velike četverice.

“Nisem prišel sem, da bi odigral dva kroga. V kolikor bom vedel, da lahko igral maksimalno oziroma blizu tega, bom igral. Sicer bom mesto prepustil nekomu drugemu,” je dejal 24-kratni zmagovalec največjih turnirjev.

“Okrevanje poteka po zastavljeni poti, vsak dan je kakšen odstotek bolje. To mi daje energijo, da nadaljujem delo. Stvari jemljem postopoma, ne pretiravam, a upam, da bom lahko dal vseh 100 odstotkov v prihodnjih dneh,” še Srba navaja Hina.

Đoković je letos še brez turnirske zmage in brez finalnega nastopa. Lani je osvojil tri od štirih grand slamov. Četrtega mu je prav v finalu Wimbledona preprečil Španec Carlos Alcaraz, ki je takrat slavil s 3:2 v nizih.

Izjemni Srb je v karieri osvojil deset naslovov na OP Avstralije, sedem v Wimbledonu, štiri na OP ZDA in tri na OP Francije.