Davisov pokal: Slovenci želijo v Črni gori napredovati v višji rang tekmovanja

Moško teniško reprezentanco čez mesec dni čaka drugi letošnji nastop v Davisovem pokalu. Po februarskem tesnem porazu s Kitajsko je Slovenija padla v tretjo regionalno skupino tekmovanja.

Kapetan Grega Žemlja je izbral naslednje igralce: Bor Artnak, Sebastian Dominko, Matic Križnik, Žiga Šeško, Jan Kupčič. “Imamo mlado ekipo, priključili smo tudi Žigo Šeška. To bo prav gotovo dober test za vse fante. Cilj je seveda povratek v drugo svetovno skupino Davisovega pokala. V tednu pred odhodom na prizorišče tekmovanja bomo imeli skupne priprave v Ljubljani, 13. junija nas čaka tudi novinarska konferenca. V Črno goro bomo odpotovali 15. junija, tako da bomo imeli dovolj časa tudi za pripravo na samem prizorišču,” je dejal kapetan Žemlja.

Tokrat našo reprezentanco čaka drugačen način tekmovanja. V Ulcinju v Črni gori bo od 19. do 22. junija sodelovalo sedem ekip. Tri ekipe bodo nastopale v eni skupini, v drugi skupini pa bodo igrale štiri reprezentance. Poleg Slovenije bodo nastopile naslednje države: Azerbajdžan, Ciper, Kosovo, Moldavija, Črna gora in Severna Makedonija. Napredovale bodo 3 države. Obe najboljši v skupini in zmagovalec dvoboja drugouvrščenih ekip v skupini.