Člani/ce: Zmago sta slavila Jaka Protič Žakelj in Ana Lanišek

Drugo odprto prvenstvo za člane in članice v letu 2024 se je odigralo v Mariboru na TK Branik. Zmagovalca sta Jaka Protič Žakelj in Ana Lanišek. 

1. in 2. mesto na OP za člane na TK Branik, Maribor.

Odprto prvenstvo z denarno nagrado 2.000 € se je začelo v petek, finale pa se je odigral v ponedeljek. Zmago sta na igriščih TK Branik slavila Jaka Protič Žakelj (BR-MB) in Ana Laninšek (TR-KR). Pri članih so se med najboljših osem prebili prvi 4. nosilci prvenstva, od nosilcev je to tudi uspelo še Marko Novaku (OTOČE) in Žanu Frišu (TK_SV). Presenečenje je pripravil Domen Gostinčar (BR-MB), ki je v treh nizih ugnal 1. nosilca Tinota Kovačič (ŽTKMB) in si zagotovil mesto v polfinalu. Tam je ponovno odigral tri napete nize, uspel premagati 8. nosilca Žana Friša in se prebiti v finale. Friš je v četrtfinalu odigral suvereno, Žigu Lepinu (SL-LJ) je prepustil le tri igre, tako se je brez večjih težav prebil v polfinale. Tam pa je moral priznati premoč Gostinčarju. V četrtfinalu je zmago slavil tudi Gašper Bezjak (BR-MB), ki pa je v polfinalu po dveh nizih in pol predal dvoboj proti Jaku Protiču Žaklju. V finalnem obračunu smo spremljali Jaka Protiča Žaklja in Domna Gostinčarja, oba iz TK Branik. Zmago je v dveh nizih slavil 6 let mlajši Protič Žakelj, z rezultatom 6:2 in 7:5.

Vse članice so se brez večjih težav v dveh nizih prebile v polfinale. V polfinalnih obračunih smo spremljali 1. nosilko Ano Lanišek (TR-KR), ki je v dveh nizih premagala Lijo Mumlek (ŽTKMB). Mesto v finalu pa si je zagotovila tudi Meta Marenk (TR-KR), ki je v polfinalnem obračunu s 6:2 in 6:2 premagala 2. nosilko prvenstva, Piko Doberlet (TR-KR). Tudi finalni obračun se je končal v dveh nizih, zmago je slavila Ana Lanišek, ki je premagala 3. nosilko Meto Marenk s 6:4 in 6:2.

OP člani
(TK Branik, trda podlaga)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Gostinčar D.  – Kovačič T. 2:6, 6:3, 6:3
Friš Ž. – Lepin Ž. 6:1, 6:2
Protič Žakelj J. – Šmarčan L. 6:0, 6:2
Bezjak G. – Novak  M. 6:1, 6:3

Polfinale
Gostinčar  D. – Friš Ž. 6:3, 6:7(4), 6:4
Protič Žakelj J. – Bezjak G. 3:6, 6:4, 3:0*predaja

Finale: Protič Žakelj J. – Gostinčar  D. 6:2, 7:5


OP članice
(TK Branik, trda podlaga)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Lanišek A. – Murshed T. 6:1, 6:0
Mumlek L. – Kovačević S. 6:3, 6:1
Marenk M. – Štusaj D. 6:1, 6:0
Doberlet P. – Potrč M. 6:1, 6:2

Polfinale
Lanišek A. – Mumlek L. 6:4, 6:1
Marenk M. – Doberlet P. 6:2, 6:2

Finale: Lanišek A. – Marenk M. 6:4, 6:2