Camila Giorgi v tekmovalno upokojitev

Italijanska teniška igralka Camila Giorgi, štirikratna zmagovalka turnirjev WTA, se je upokojila pri 32 letih, so potrdili pri italijanski teniški zvezi (FITP), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Giorgi je nazadnje igrala marca v drugem krogu turnirja v Miamiju, ko jo je v dveh nizih premagala prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek.

Osebno ni napovedala svoje upokojitve. Pri italijanski zvezi so v sredo objavili kratko izjavo, v kateri so zapisali, da se je Giorgi “poslovila od tenisa”.

Medtem je Mednarodna agencija za teniško integriteto, protikorupcijski in dopinški nadzornik tenisa, navedla, da se je Giorgi v torek upokojila.

Na svetovni lestvici WTA je bila najvišje oktobra 2018, ko se je povzpela na 26. mesto. Med štirimi osvojenimi naslovi na turnirjih WTA je najbolj navdušila, ko je leta 2021 osvojila naslov na turnirju masters 1000 v Montrealu.

Njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam je povezan z uvrstitvijo v četrtfinale Wimbledona leta 2018, medtem ko je na olimpijskih igrah v Tokiu pred tremi leti prav tako najvišje posegla po četrtfinalu.

Giorgi se je leta 2021 v Montrealu kot nepostavljena igralka, pred turnirjem je bila uvrščena na 71. mesto lestvice WTA, prebila v finale odprtega prvenstva Kanade z nagradnim skladom 1,835 milijona dolarjev (1,56 milijona evrov). V finalu je po dveh nizih ter uri in 42 minutah igre s 6:3 in 7:5 premagala četrto nosilko turnirja Čehinjo Karolino Pliškovo.

Giorgi je takrat postala šele druga Italijanka z zmago na mastersu.

Pred tem je slavila leta 2015 v ‘s-Hertogenboschu in leta 2018 v Linzu, po uspehu kariere v Montrealu je osvojila še en naslov, in sicer lani na turnirju serije 250 v Meridi.