BJK: Slovenke aprila s Slovakinjami

V Malagi je bil v nedeljo opravljen žreb za finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King. Slovenija je letos v Sevilli nastopila v polfinalu, nov nastop med najboljšimi reprezentancami pa si bo skušala priigrati na Slovaškem.

Slovenska izbrana vrsta v naslednjem dvoboju v pokalu BJK proti Slovaški. (Foto: ITF)

Slovenija je bila iz bobna nenosilk izžrebana kot 7, status gostitelja pa je nato dobila Slovaška. “Z žrebom smo lahko zadovoljni. Kljub temu, da nismo gostitelji. Lahko bi naprimer potovali v Kazahstan ali pa v Avstralijo. Slovakinje so lani nastopale na zaključnem turnirju, letos pa so v aprilskih kvalifikacijah izgubile z Italijo šele po igri dvojic. Gre torej za dobro reprezentanco, ki pa ima trenutno le eno igralko med prvo stoterico. Veselim sem, da bomo aprila znova skupaj, spomini na letošnje tekmovanje so še vedno zelo sveži. Naredili bomo vse, da bomo tudi naslednjega novembra del teniške elite v Sevilli. Možnosti so, kot rad rečem, 51 proti 49 v odstotkih za Slovenijo,” je dejal kapetan Andrej Kraševec.

Dvoboj bo na sporedu 12. in 13. aprila v Bratislavi. Slovaška je večino dvobojev odigrala v NTC Areni. Trenutno je najvišje uvrščena slovaška igralka na lestvici WTA Anna Karolina Schmiedlova, ki je na 73. mestu. Slovakinja je bila letos prva nosilka na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, kjer je izpadla v drugem kolu. Viktoria Hrunčakova je 117., Rebecca Šramkova pa 130. Vse ostale igralke so nižje od 500. mesta lestvice WTA. Slovenija in Slovaška za zdaj še nista igrali.

Na zaključni turnir so že uvrščene reprezentance Kanade (zmagovalke), Italije (finalistke), Španije (gostiteljice) in Češke (povabilo).

Finale kvalifikacij, pokal BJK:
Avstralija – Mehika
Švica – Poljska
Francija – Velika Britanija
ZDA – Belgija
Japonska – Kazahstan
Brazilija – Nemčija
Slovaška – Slovenija
Ukrajina – Romunija