BJK: Sijajne Slovenke vnovič spisale zgodovino – naša izbrana vrsta je polfinalist svetovnega prvenstva!

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v Sevilli šokirala svetovno teniško javnost in si z izjemnimi predstavami že pred zaključkom tekme s Kazahstanom zagotovila mesto v sobotnem polfinalu. Po izjemno prepričljivi zmagi Kaje Juvan je upe Kazahstana dokončno pokopala Tamara Zidanšek, ki je dobila prvi niz proti Yulii Putintsevi. To je bilo po vseh izračunih že dovolj, da je Slovenija lahko začela s slavjem ob preboju med najboljše štiri reprezentance na svetu. 

Slovenska izbrana vrsta navdušuje v Sevilli. (Foto: ITF)

Za slovensko izbrano vrsto je to prva uvrstitev v polfinale ženske različice reprezentančnega tekmovanja. Pred tem so najboljši dosežek v roki držale Katarina Srebotnik, Tina Pisnik, Maja Matevžič in Tina Križan, ki so leta 2003 prišle do četrtfinala.

Ko je Zidanšek proti Putintsevi drugi niz izgubila z 2:6, je dvoboj predčasno predala. “Nimamo takšnega luksuza, kot naprimer Čehinje, ki imajo 5 igralk med najboljšimi 50. Jutri moramo biti namreč pripravljeni in mislim, da smo ustrezno reagirali. Jutri moram biti stoodstotno pripravljena. Imela sem nekaj težav. Zakaj bi tvegali, če smo se predčasno uvrstili v polfinale,” je povedala Konjičanka po tekmi.

V dvojicah sta se še enkrat več predstavili Veronika Erjavec in Ela Nala Milić, ki sta z 1:2 v nizih klonila proti dvojici Danilina A./Kulambajeva Ž.

V sobotnem polfinalu se bo Slovenija pomerila proti reprezentanci Italije, ki je bila v skupinskem delu v skupini D boljša od Francije in Nemčije. Za Italijo v Sevilli nastopajo Jasmine Paolini (30. na WTA), Martina Trevisan (43. na WTA), Elisabetta Cocciaretto (52. na WTA), Lucia Bronzetti (64. na WTA) in Lucrezia Stefanini (119. na WTA).

Preberite tudi:
Ponosni kapetan Kraševec pred polfinalom BJK: “Še enkrat poudarjam. Naše možnosti v odstotkih so 51 proti 49.”

POKAL BILLIE JEAN KING
(zaključni turnir, Sevilla)

2. krog:
Slovenija – Kazahstan 1:2

Kaja Juvan – Ana Danilina 6:1, 6:0
Tamara Zidanšek – Julija Putinceva 6:2, 2:6* – predaja
Veronika Erjavec/Ela Nala Milić – Ana Danilina/Žibek Kulambajeva 6:2, 4:6, 7:10