BJK: Kaja Juvan na teren prva; dvoboj ob 10. uri na sporedu na TV SLO 2

Slovensko žensko teniško reprezentanco jutri čaka prva tekma skupinskega dela zaključnega turnirja pokala BJK. Prve tekmice Slovenk na svetovnem prvenstvu v tenisu bodo lanske finalistke Avstralke. Za Slovenijo bo začela Kaja Juvan, kot druga pa bo na igrišče stopila Tamara Zidanšek. Dvoboj se bo začel ob 10. uri, prenašala pa ga bo tudi TV Slovenija.

Slovenke pripravljene na dvoboj proti Avstraliji.

Slovenska reprezentanca je v Sevillo prišla v soboto, prtljaga pa je namesto v Španijo odpotovala v Frankfurt. 24 ur kasneje je prtljaga le prišla v prestolnico Andaluzije. Slovenija je sicer prvič udeleženka zaključnega turnirja pokala BJK, ki v takšni obliki poteka tretjič. Poleg težav s prtljago so imele Slovenke nekaj nevšečnosti tudi pri rezervaciji igrišč in prostoru za počitek za ekipo. “Super je biti spet del ekipe. Občasno nam razmere za delo niso bile najbolj naklonjene. Boriti smo se morali za boljše ure treningov. Tudi na medijskem področju se počutimo malce zapostavljeno. Mi vse to skušamo obrniti na pozitivno stran. Borimo se, da jim pokažemo, da spadamo sem. Pomembno je, da se čim bolje pripravimo na jutrišnji dvoboj,” je rekla Kaja Juvan (102. WTA) in nato spregovorila še o tekmicah: ”Težko rečem, da imam kakšna pričakovanja. Niti ne vem proti kateri igralki bom igrala. Razmere so nekoliko posebne, potrebno se je privaditi na igrišče. Morda treningov ni bilo dovolj, ampak to ni več pomembno. Tenis je igra, kjer ni vse odvisno od tebe, ampak tudi od tekmice. Poskušala bom iti v tekmo, kot v preteklosti in bomo videli, kako bo. Upam, da bo dober dvoboj.”

Kot prva slovenska igralka bo na tem tekmovanju nastopala Tamara Zidanšek, ki je trenutno na 98. na lestvici WTA. “Imamo se super. Vedno si naredimo dobro vzdušje. Ponosni smo, da smo tu. Naredili bomo vse, da bomo tudi uspešni. Igrišče je malce posebno. Je namreč na leseni podlagi, spodaj pa je votlo. Ne igramo velikokrat na takšni podlagi. Ta je namreč postavljena samo za ta dogodek, na nogometnem stadionu. Je dovolj hitro, ampak verjetno bodo točke vseeno dolge. Tudi odboji so na trenutke malce drugačni. Imam pa dobre občutke, počutje je dobro, seveda pa bomo jutri videli, kako bo to izgledalo na tekmi. Avstralke so lani praktično z identično ekipo igrale v finalu, tako da je to en lep dokaz, da je na takšnih tekmovanjih pomemben tudi ekipni duh. Vem, da se dobro razumejo. Ampak to velja tudi za nas. Jutri bo prav gotovo lepa tekma,” je rekla Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan gre na teren prva.

In kako pred jutrišnjim dvobojem razmišlja kapetan Andrej Kraševec: “Urnik je zelo naporen. Veliko je aktivnosti. Morda so organizatorji malce pozabili na nas, ampak to je lahko dodatna motivacija za igralke, ekipo in Tenis Slovenijo. Jutri bomo dali vse od sebe. Sem optimist. Kot vedno rečem, naše možnosti v odstotkih so 51:49. Jutri gremo na zmago. Forma se od prvega dne, ko smo se zbrali v Medvodah stopnjuje. Kaja in Tamara sta danes opravile odličen trening na osrednjem igrišču. Dobro čutita žogo. Obe sta dovolj izkušeni, da bosta dali vse od sebe, prepričan sem, da se bosta borili do konca. Postave Avstralk še ne poznamo, saj bomo to izvedeli eno uro pred tekmo. Pri nas skrivnosti ni, razen za igro dvojic, ko se bomo prilagodili rezultatu in stanju obeh igralk.

Za Avstralijo so prijavljene naslednje igralke: Kimberly Birrell (100. WTA), Storm Hunter (155. WTA), Daria Saville (203. WTA), Ellen Perez (455. WTA) in najizkušenejša igralka Ajla Tomljanovic (593. WTA), ki se vrača po poškodbi kolena. Dvoboji zaključnega turnirja pokala BJK bodo potekali na dveh igriščih v posebnih šotorih na zelenici stadiona La Cartuja, na katerem so pred dvema letoma potekali tudi dvoboji evropskega prvenstva v nogometu.