Becker in Rune podaljšala sodelovanje

Nekdanji nemški teniški zvezdnik in zdaj trener Boris Becker bo tudi v letu 2024 bdel nad danskim mladeničem Holgerjem Runejem, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Becker in osmi igralec sveta sta se sprva dogovorila za kratkoročno sodelovanje, tega pa bosta po uspešnem koncu sezone podaljšala, je na družbenem omrežju X zapisal 55-letni Becker.

Trikratni zmagovalec Wimbledona Becker je z Runejem začel delati oktobra, sprva pa sta se dogovorila za sodelovanje do konca te sezone.

Dvajsetletni Danec je pod Nemčevim okriljem obrnil krivuljo navzgor in se uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice. V skupinskem delu tekmovanja v Torinu je zabeležil eno zmago po predaji Grka Stefanosa Cicipasa, tesno pa je izgubil proti obema finalistoma, Srbu Novaku Đokoviću in Italijanu Janniku Sinnerju.

Rune je po nastopu v Wimbledonu kar šestkrat na sedmih naslednjih turnirjih serije ATP izpadel ob svojem prvem nastopu.

Nemec je trenerskega posla vajen, saj je v sezonah 2014, 2015 in 2016 bdel tudi nad Đokovićem, ki je v tem obdobju osvojil šest turnirjev za grand slam. Skupaj jih ima v karieri 24.

Becker je bil med aprilom in decembrom lani v londonskem zaporu zaradi finančnih malverzacij. Izpustili so ga po osmih mesecih, ko je kot nebritanski državljan izpolnil pogoje za deportacijo v svojo domovino. Sodišče mu je sicer naložilo dveinpolletno zaporno kazen.