Andrejeva izločila Sabalenko v četrtfinalu Roland Garrosa

Ruska teniška igralka Mira Andrejeva je na odprtem prvenstvu Francije s 6:7 (5), 6:4 in 6:4 izločila drugo nosilko Belorusinjo Arino Sabalenko. Sedemnajstletna Rusinja je tako postala najmlajša polfinalistka Roland Garrosa po letu 1997, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dvoboj med Andrejevo in Sabalenko je trajal dve uri in 28 minut. Sabalenka je skozi dvoboj sicer imela nekaj težav in je zahtevala več zdravstvenih premorov. Belorusinja je dvoboj začela dobro in je na začetku povedla s 3:1, a je mlada Rusinja osvojila štiri igre ter prešla v vodstvo s 5:3. Sabalenka je nato zaigrala precej bolje in niz po podaljšani igri dobila s 7:6.

Rusinja je imela prednost tudi večino drugega niza, a bi po vodstvu s 4:2 Sabalenka skoraj izenačila na 5:5, vendar je Andrejeva izkoristila drugo break žogo na servis Sabalenke in ga dobila s 6:4. Z enakim izidom se je končal tudi tretji niz, ob koncu katerega je Andrejeva prav tako izkoristila drugo break žogo ter se veselila velikega uspeha.

Najmlajša igralka, ki je pred uspehom Andrejeve nastopila v polfinalu Roland Garrosa, je bila s 16 leti in osmimi meseci leta 1997 Švicarka Martina Hingis.

Andrejeva se bo v polfinalu pomerila z Italijanko Jasmine Paolini, ki je danes četrtfinalu prav tako presenetljivo izločila Rusinjo s kazahstanskim potnim listom Jeleno Ribakino.

Andrejeva in Paolini se bosta pomerili v četrtek ob 16.30. Uro in pol prej bosta na igrišče v prvem polfinalu stopili še Poljakinja Iga Swiatek in Američanka Coco Gauff.