Alexander Zverev razžalostil britanske ljubitelje tenisa

Nemec Alexander Zverev se je po zmagi nad Britancem Cameronom Norriejem s 6:4, 6:4 in 7:6 (15) uvrstil v osmino finala turnirja za grand slam v Wimbledonu. Četrtega nosilca teniškega turnirja z nagradnim skladom 52,3 milijona evrov v naslednjem krogu čaka zmagovalec ameriško-čilskega obračuna Taylor Fritz – Alejandro Tabilo.

Visokorasli Nemec je na osrednjem igrišču v All England Clubu razžalostil domače ljubitelje tenisa, ki bodo po slovesu zadnjega domačega teniškega igralca v nadaljevanju turnirja svoje pesti stiskali za Harriet Dart in predvsem Emmo Raducanu, sicer zmagovalko odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021, ki se je v petek po zmagi nad devetopostavljeno Grkinjo Mario Sakari s 6:2 in 6:3 prebila med 16.

Poleg Zvereva so v osmino finala napredovali tudi Američan Ben Shelton, Francoz Ugo Humbert in Španec Roberto Bautista-Agut. Prvi je ugnal Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:7 (4), 6:2, 6:4, 4:6 in 6:2, drugi Američana Brandona Nakashimo s 7:6 (9), 6:3, 6:7 (5) in 7:6 (6), tretji pa Italijana Fabia Fogninija s 7:6 (6), 3:6, 5:7, 7:6 (1) in 6:4.

Shelton se bo v osmini finala pomeril s prvim nosilcem iz Italije Jannikom Sinnerjem, Humbert z branilcem naslova iz Španije Carlosom Alcarazom, Bautista-Agut pa z Američanom Tommyjem Paulom.

V ženski konkurenci so bili dokončani trije dvoboji tretjega kroga. Latvijka Jelena Ostapenko je bila boljša od Američanke Bernarde Pera s 6:1 in 6:3, Ana Kalinska pa je v ruskem obračunu premagala Ljudmilo Samsonovo s 7:6 (4) in 6:2. Čehinja Barbora Krejčikova je v prvem nizu “zavezala kravato” Španki Jessici Bouzas, v drugem nizu pa je igralka s Pirenejskega polotoka dvoboj predala pri zaostanku 3:4.